MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Senaste timmen
 2. Varför inte en sådan adapter som jag tipsade om?
 3. Telly82

  Läste i tidningen idag...

  Hittar tyvärr inte artikeln nu, men koppartjuvar gick loss på Adolfsbergskyrkan i Helsingborg mitt på ljusa dagen för några år sedan. Ett rätt stort antal personer höll på att montera ner koppartaket. Det stod en lastbil (eller skåpbil) som såg ut att vara från en byggfirma på p-platsen. De flesta passerande trodde det var takreparation på gång och slog inte larm. Så småningom var det någon som slog larm, men när polisen kom så hade tjuvarna försvunnit.
 4. Balder78

  Öka ljudet på min iMac

  God morgon. När jag köpte min iMac från mid 2011 passade jag på att köpa Harman/Kardonhögtalarna som stod på hyllan bredvid. Dom fungerade perfekt de 7 år jag hade datorn. En bra sak med högtalarna var att dom höjde ljudvolymen med råge. När jag i Mars 2018 köpte ny iMac (Se skärmdump) så pluggade jag i högtalarna som bara skrek rakt ut. Jag ringde Hardan/Kardon som aldrig hört talas om problemet. Det fanns inte heller drivrutiner att hämta. Så där satt jag med dyra högtalare som inte gick att använda. Dom har jag nu som prydnader på bokhyllan. Finns det någon enkel metod som jag kan öka ljudvolymen med, eftersom jag tycker att högsta läget är för lågt. Tack.
 5. Idag
 6. Raphael

  Läste i tidningen idag...

  Hmmm, förstår inte vad du menar med ”flexibel om sanningen”. Uttrycket ”flexibel med sanningen” brukar användas när man tycker att någon ljuger, det är ett annat uttryck för att ljuga. Det finns ju flera sanningar här: 1. Kaplan var en uppskattad och omtyckt politiker med en lång karriär, som skötte sig bra politiskt. 2. Han avgick för han hade ifrågasatts att han var på en privat tillställning där en extremgrupp också fanns representerade - och media antog automatiskt att då måste han ha samröre med dem. Hon har tackat honom för nr 1 och beklagat nr 2. Koppartak: Det var länge sen jag var i Växjö och jag känner inte till hur exakt den kyrkan ligger, men i mindre orter så brukar det vara en begravningsyta omkring kyrkan dvs kyrkan ligger därmed inte i direkt anslutning till andra fastigheter utan i sitt eget område. Om det är så i Växjö kan det vara en del av förklaringen.
 7. Igår
 8. Kontaktade Teknikproffset som har flera kabinett, men de svarade att inget av deras skulle duga för mina behov, HDns kontakter är tydligen passé. Om jag ändrar fokus och istället går in för ett nytt strömaggregat. Som synes av bifogad bild behöver mina kabinett 2000 mA från grejen, finns det någon sådan pryl som skulle kunna ge det inkl. ev. erforderlig omvandlingskontakt. Då skulle jag kunna använda mina gamla kabinett men med annan strömförsörjning. Kontakten som syns på bilden är väl någon typ av din-kontakt, eller? Vild chansning, men...
 9. Alix

  Läste i tidningen idag...

  Vilka ”ni”? Jag skrev i vart fall inte att det finns någon motsättning. Jag tycker att hon verkar bra. Som jag skrev. Vad gäller flexibelt sätt till sanningen så är det ju så. Hon försöker både ha kakan och äta den. Stötta Kaplan och vara tacksam men ändå ta avstånd från honom och kritisera det han gjorde fel. En sådan balansgång ska politiker klara av, och det får hon säkert kläm på med tiden. Säkert är det så vad gäller landsbygd. Men Skogslyckans kyrka ligger mitt inne i Växjö. Länk till Google maps. Man kan tycka att det borde ha observerats av någon. Ett tecken i tiden kanske.
 10. Raphael

  Läste i tidningen idag...

  Många kyrkor är väl rätt obevakade, eller de har ett larmsystem som bara gäller dörrarna men inte taken. I mina hemtrakter finns en kyrka där de har någon form av anordning ovanför dörrarna, så någon koll har de där. Men inte över koppartaket. Det är nog rätt enkelt att ta sig upp på taket på en kyrka som ligger lite utanför ett samhälle. Och kyrkor på landsbygden är inte öppna/bemannade varje dag, utan typ en gång i veckan när det är gudstjänst så det kan gå en vecka innan en stöld upptäcks... De har inte personal eller efterfrågan på mer. Men att stjäla ett helt tak... vilket enormt arbete egentligen.... Flera timmars jobb!
 11. Raphael

  Läste i tidningen idag...

  Man kan faktiskt tycka att det är tråkigt att någon avgår samtidigt som man också kan förstå bakgrunden till det och tycka att det i situationen är rätt, men ändå tråkigt att det skedde och hände. Det är ingen motsättning som ni försöker göra gällande.
 12. iMarc

  Läste i tidningen idag...

  Med utsläppt hår är hon ju riktigt snygg
 13. Alix

  Läste i tidningen idag...

  Fniss... Det blir en bra minister. De måste ha ett ytterst flexibelt förhållningssätt till sanningen.
 14. mikaellq

  Gissa texten i bubblan

  - Jag har bara tagit två synthale Jim! Lovar!
 15. Telly82

  Gissa texten i bubblan

  Jag som tänkte skriva "Titta, inga näshår", men den bollen blev jag visst bara tvåa på.
 16. Alix

  Gissa texten i bubblan

  ”Lustigt, vi från Vulcan har faktiskt inga näshår!”
 17. mikaellq

  Vad jag gör idag-tråden

  Tack. Riktig fest ikväll alltså. Flera intressanta uppdateringar.
 18. ronny

  Gissa texten i bubblan

  Gissa vad det står i bubblan
 19. ⇧ Den här texten kan inte ändras (med mindre än att man moddar systemet kraftigt och stänger av SIP). PS. Bara mörkerläge från Mac OS X 10.14 Mojave.
 20. Alix

  Vad jag gör idag-tråden

  Ny Safari 12.0.3 till High Sierra nyss.
 21. Alix

  Läste i tidningen idag...

  Intressant. Sveriges exportinkomster kom tidvis till 80 procent från te. Infört från Kina och vidaresmugglat till Storbritannien... Artikel/radio
 22. mikaellq

  Vad jag gör idag-tråden

  Så var det gjort. Tog en halvtimma approximativt.
 23. Är det ikonerna i Dock? vilket macOS? i 10.13 High Sierra och senare finns mörkerläge. Provat det? systeminställningar>allmänt>kryssa i Använd mörk menyrad och Dock gäller det ikoner för mappar sparade på skrivbordet så kan du byta ikon, men jag kan inget kommando för att byta textfärg. Skulle det vara ett alternativ att bearbeta den ljusa bilden och lägga ett mörkt fält där dina ikoner är? Sven
 24. Bond nr 25 är försenad
 25. tonyedp

  MAC PRO

  Har en Xeon 3,70 GHZ processor som suttit i en MAC PRO late 2013 samt 3st 4GB ram minnen att sälja som suttit i samma dator. Mob 0705-700700 Tony
 26. mikaellq

  Vad jag gör idag-tråden

  Nytt godis åt nörden inombords...
 1. Ladda in mer innehåll


×