Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Letar efter ställe att ladda ner gammalt Mac OS...


noname93

Rekommendera Poster

Ska nu installera om Mac OS på en gammal Macintosh IIcx, och undrar vilket OS jag ska ha samt var jag kan ladda ner... Jag vill också gärna spara några saker som finns på Macen och för över till min iMac, jag tänkte att jag först skriver de till en Diskett och sen lägger över på en lite äldre PC som vi har hemma för att sedan lägga över på en USB sitcka..

 

OS:et antar jag att man måste ha på en diskett och det hittar jag säkert ngn som jag kan lägga över på via min gamla PC dåå...

 

Tack på förhand :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En IIcx klarar upp till system 7.5.5 ett system som kan laddas ner gratis från Apple (man laddar ner 7.5.3 och stannar där eller uppgraderar vidare till 7.5.5 om man gitter). Finns här: http://www.info.apple.com/support/oldersoftwarelist.html då går du ner till det ställe där du hittar nåt som heter Macintosh/System/Older_System/System_7.5_Version_7.5.3/System_7.5.3_01of19.smi.bin och liknande. Sammanlagt 19 disketter blir det.

 

Om din dator inte har så mkt minne kanske du ska ha OS 7.1 eller t o m OS 6.0.3 (minimikrav) eller högre. det kan du hitta här om länkarna fortfarande funkar: http://home.earthlink.net/~gamba2/syslist.html

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ojdå, finns det något OS som får plats på en diskett? :crossfingers:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ojdå, finns det något OS som får plats på en diskett? :crossfingers:

Jajamen, här ---> http://home.earthlink.net/~gamba2/bootdisks.html

 

Det är ju bara en startdisk som gör att du kan starta datorn. En del funktioner kommer att saknas om du vill "använda" datorn. Jag minns inte om det bara är att dra systemet efter start från floppyn till hårddisken för att sen kunna starta därifrån eller om det finns någon spärr inlagd... bara att testa!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...