Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

SSD + RAM byte MacBook Pro sent 2011


jessicalinnea

Rekommendera Poster

jessicalinnea

Hej bästa hjälpsamma cybervänner!

 

Jag vill uppgradera min MacBook Pro 13" sent 2011 med en sprillans ny ssd disk och nytt ramm-minne. Jag jobbar mycket i Final Cut Pro X, Lightroom bland andra och stundvis kommer dödens badboll upp, samt att datorn får jobba väldigt hårt med sina år på nacken och det känns onödigt tycker jag :) har inte uppgraderat med några komponenter hitintills, utan allt som sitter i är original.

 

Jag skulle gärna vilja få tips på vilka ssd diskar och ram-minnen ni rekommenderar och som passar i min trogna vän och för det jag använder den till. Jag är vilsen på den fronten och behöver all hjälp jag kan få. Vill gärna hålla ner priset så gott det går, men huvudsak är att det är stabila grejer som ska hålla i längden, så någon extra krona hit eller dit gör inget.

 

Sedan undrar jag även hur jag gör vid bytet till den nya disken för att få över operativsystemet och alla program/filer från den gamla. Alla svar tas tacksamt emot! :)

 

Tack på förhand!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Minne: Här kan du ha max 16 GB, det vill säga två st 8 GB-minnen av modell 204-pin PC-10600 (1333 MHz) DDR3 SO-DIMM.

Googla eller kolla Prisjakt för bästa pris.

 

SSD: Tror de flesta skulle rekommendera en Samsung 850 Evo på kanske 500 GB – eller större.

 

Du kan antingen klona din gamla disk, eller ännu hellre köra en ren, ny installation av operativsystem och program. Filerna kan du hämta över i efterhand. Kan vara lämpligt att du har den gamla disken i något slags kabinett. När du är klar kan du använda den gamla disken/kabinettet som extern disk för back up eller annat.

Lycka till!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Stereotypen

Efter KMN's inlägg finns inget att tillägga, bara att hålla med.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...