Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Mac ballat ur


Mannens

Rekommendera Poster

Hej i all hastighet, igår försökte jag installera ett programjag tror är Sierra. Den har legat på HD sen länge men tänkte att nu kan jag installera den. Mot slutet av installationen så stannade det på 9e minuten och hände ingenting, så jag tänkte att jag startar om datorn. Vilket jag inte borde ha gjort! Nu så beter sig datorn på ett väldigt konstigt sätt, vet inte hur jag ska förklara men HD går inte igång, den försöker starta, ni vet ljudet när HD drar igång? Min försöker, stannar, försöker stannar och så upprepar den ett par gånger tills den stänger av sig. Kommer upp märkliga texter också upp i högra sidan på skärmen, hinner inte läsa vad det står för den varar i någon sekund. Det är svartmarkerad "ruta" med vit texter i kanske 10 rader? Försöker jag göra omstart eller start i säkert läge flera gånger så kommer det upp efter ett tag upp en cirkel med streck över, sned sträck.

Jag har ingen backup Ingen Time Machine eller något sånt

Ja juste, när jag startat dator med tangenterna CMC och R nedtrycka kommer 3 alternativ, ena e TM, den andra minns jag inte men 3e alternativet var eller är ominstallation av OS tror jag det är? Försöker med OS men får upp felmeddelande om att försöka senare. Det är nog helt uteslutet med att prova att ominstallera OS från datorn eftersom felmeddelandet ständigt kommer upp och det inte händer något.

Jag har USB- minne samt SD- minne som har stora utrymmen, om jag kan kanske ladda ned något till minnena och sen stoppa in den i datorn och sen därifrån på något sätt göra något?

Tacksam för alla svar ni kan bidra med till en ledsen man.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Stereotypen

Om du startar upp datorn med ALT + CMD och R intryckt, väntar på jordgloben, och följer instruktionerna på skärmen.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om du startar upp datorn med ALT + CMD och R intryckt, väntar på jordgloben, och följer instruktionerna på skärmen.

 

Hej du, nej det där kommandot hjälper tyvärr inte. Jag skulle kunna filma hur det ser ut eller foto och lägga upp det någonstans så ni får se själva, bästa är nog ändå kunna filma och visa er.

 

Finns inga instruktioner direkt att följa. Aldrig varit med om något liknande, har googlat ni i 20 timmar och finns inte en ett ämne som ens behandlar min fråga till exakt. Felet verkar vara väldigt unikt så att säga.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har du något viktigt på hårddisken som inte får gå förlorat?

 

Egentligen har jag ju det men om jag får välja mellan ha en fungerande dator och viktiga saker på datorn så väljer jag alla dagar i veckan fungerande dator. Med andra så kvittar de just nu om alla går förlorat.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...