Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Icloud suddar bort filer


Cornado

Rekommendera Poster

Hej på er.

Jag har kömpt 200 gig extra storage från icloud. Det går bra att ladda upp mina filer till icloud men sen när jag tar bort de från datorns hårddisk så går de även bort från icloud.

Vad gör jag för fel ?

 

mvh

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

iCloud är i första hand en tjänst för att synka innehåll mellan dina enheter. Kastar du bort på datorn betyder det att det inte ska finnas på dina andra enheter heller. Alltså ska det inte finnas i molnet.

https://support.apple.com/kb/PH2608?locale=sv_SE&viewlocale=sv_SE

Men det finns funktionen att spara miniatyrbilder på datorn och stora originalet i iCloud med flera finesser. Raphael här på forumet brukar kunna förklara väldigt bra om iCloud.

Vilken typ av filer? Varför inte kvar på datorn? Hur, när och varifrån vill du nå dina filer som du önskar ha i molnet?

 

Sven

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det ska fungerar på det sättet. iCloud är en synktjänst,dvs en fil som du har på datorn är tillgänglig för alla enheter.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Som sagt, iCloud är en synktjänst inte primärt en lagringstjänst. Den fungerar som Dropbox. Lokalt finns en iCloud mapp (iCloud drive). Den mappen synkar med iCloud drive på iCloud. Det som läggs i den mappen hamnar på iCloud, tar du bort något från den mappen så tas det bort från iCloud också.

I senaste Sierra finns lite extra funktioner, där kan du använda optimerad lagring med iCloud drive. Detta fungerar som så att de filer/dokument som du använder mer sällan, de sparas bara på iCloud - de hämtas från iCloud när du klickar på dem i iCloud drive. Filer du använder mer ofta finns både lokalt och på iCloud. Du kan inte själv välja vilka filer som ska vara var, utan systemet sköter detta automatiskt utifrån hur ofta filer används / öppnas.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...