Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

App för rörlig text


Focus75

Rekommendera Poster

Hej.

Min fråga borde nog ligga här eftersom den kommer att användas i mejl jag skickar.

Däremot blir det nog svårt att beskriva vad jag är ute efter. Därför redogör jag här så ni får en hum om vad jag är ute efter.

Tänk er att ni öppnar ett mejl jag skickat till er och den skrivna texten ramlar ner på skärmen bokstav för bokstav som dessutom lägger sig efter varandra tills hela mejlet är på plats. (Upp till 200 tecken)

 

När jag som alla andra skulle göra min första och enda egna hemsida fastnade jag för RapidWeaver.

Glad i hågen köpte jag på mig alla Add/Ons som gick att köpa, bland annat en där det man skrev seglade omkring på sidan innan bokstäverna lade sig till rätta efter varandra. Faktiskt ganska häftigt.

Att hemsidan kostade en halv miljon (Nästan) bjöd jag på tills jag insåg att jag inte hade någon som helst nytta av hemsidor.

 

MEN, om det finns och går skulle jag vilja ladda ner en app som gör detta som jag kan använda när jag vill leka.

Tack.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Rapid Weaver gör det genom att lägga till kod på en hemsida (jag misstänker de kör JavaScript eller så kör de ett s k Java Applet på sidan). Mejl kan innehålla HTML-kod men jag är osäker på om man verkligen kan köra JavaScript i mejlet... och om man kör en Java applet, så ligger ju Java-programmet på en server som man då måste länka till i mejlkoden. Jag tror att enklast du kan göra är att helt enkelt skapa en webbsida som gör det där och sen länkar du till den i mejlet. Observera att olika mejlprogram är olika bra på att visa hemsidor i mejlet... webbläsarna är betydligt bättre för det.

Eller så kör du en animering med hjälp av en HTML5 animerare eller Flash, men än en gång - stödet för detta i mejlklienten brukar inte vara så imponerande...

 

Det klassiska för rörlig text är ju annars GIF-bilder, och GIF-animatorer finns det en hel drös av... (sök i App store) Du kan ju bifoga en GIF-bild med ditt mejl... Då skapar du flera bilder, som gör animationen och sen bakar du ihop dem till en bild. Påminner om det gamla klassiska sättet att animera på när man hade en kamera där man fotar en stillbild, så flyttar man, så en ny stillbild, så flyttar man, och så en ny stillbild. Sen lägger man ihop stillbilderna så har du animationen. :)

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...