Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Faktureringsprogram för macOS Sierra?


Vivi

Rekommendera Poster

Hej!

Jag är på jakt efter enklast möjliga faktureringsprogram för MacBook med OS Sierra. Jag har redan Adaro Bokföring som man kan köpa på App Store. Mycket bra program som har allt jag behöver. Adaro har också ett faktureringsprogram, Fakturera Enkelt, men det fungerar endast på iPad, inte på MacBook (olika operativsystem).
Vore tacksam för förslag på enkla faktureringsprogram som kan användas i MacBook OS Sierra.
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Iordning är programmet du ska ha, bokföring och fakturering integrerat i ett program, faktureringen hamnar direkt som verifikationer i bokföringen. Mycket bra, enkelt att använda och utmärkta rapporter och väldigt bra underlag för skatter och deklaration.

​Med separat faktureringsprogram måste du bokföra faktureringarna själv i bokföringen, med integrerat i ett program så gör programmet den biten.

 

Separata faktureringsprogram och bokföringsprogram är mest till för de som har uppdelade funktioner i sin verksamhet, exempelvis att man fakturerar själv men lämnar bort sin bokföring till en bokföringsbyrå/redovisningsfirma. Sköter man både sin egen fakturering och bokföring så ser jag inga som helst fördelar med att ha dessa funktioner i olika program, tvärtom blir det bara extra krångel.

​Om man nu ändå vill ha fakturering i ett externt program så finns det flera lösningar på webben för detta, exempelvis detta...
http://www.blinfo.se/faktureringsprogram/bl-efakturering-for-mac__13434

​Annars kolla in detta...
https://positionett.se/faktura

​Men det enklaste är nog att helt enkelt göra fakturorna i Pages eller ännu hellre Numbers, program du redan bör ha i din Mac. Då får du ingen reskontra utan en helt manuell hantering. Fakturan skickar du till kunden och du behåller en kopia utskriven i en pärm, sen skapar du en verifikation för fakturan i bokföringsprogrammet. Fungerar enklast med om du har kontantmetoden för ditt företag. Då bokför du först fakturan när den är betalad.

Använder du faktureringsmetoden bokför du fakturorna två gånger (när fakturan är skickad och när fakturan är betald), men det förutsätter ett system med reskontra då ser du enklare obetalda och betalda fakturor och även fakturor som borde betalats men inte blivit betalda alltså där betalningstiden/krediten gått ut.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Adaros lösning tror jag är för småföretagaren/frilansaren/hantverkaren som bokför hemma på datorn men har en iPad med sig ut på jobb och då är det ju smidigt att fakturera från sin iPad.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 weeks later...

Hej Raphael!

 

Tusen tack för utförligt svar och ursäkta detta sena svar! Alltför mycket att göra...

 

Ditt antagande om Adaro är helt riktigt, såvitt jag förstår. Det passar utmärkt för min fastighetsförvaltning - räcker gott och väl till min kontantmetodsbokföring.

 

När jag tittar på dina förslag till faktureringsprogram, uppfattar jag dem som abonnemangsprogram. Man betalar en månatlig summa evinnerligen. Är det rätt uppfattat? Jag skulle vilja ha ett som Adaro där man köper det en gång för alla. Det verkar dock svårt att hitta. Känner du till något sådant?

 

Jag får nog försöka mig på att göra fakturor i Numbers eller Excel. Jag har köpt Microsoft Office så jag har båda. I Excel finns redan färdiga fakturamallar, men det kan jag inte hitta i Numbers. Det kanske får bli Excel då. Jag får väl försöka klura ut hur det funkar på egen hand...

 

Vänligen

Vivi

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

... I Excel finns redan färdiga fakturamallar, men det kan jag inte hitta i Numbers. ...

Jag hittar nedanstående i Numbers 4.0.5 i Mac OS Sierra 10.12.2:

 

post-28798-0-76785600-1484940586_thumb.png

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...