Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Ljudförskjutning mellan hörlursuttag och HDMI


larslucidor

Rekommendera Poster

Undrar om någon har ett tips hur man löser detta ljud-delayproblem med MacMini (minin är från 2010).

 

Använder minin som mediastation och den fungerar både som musikspelare, iTunes-filmspelare och TV-spelare med SVT Play m.m. Allt ljud går till förstärkare och ut i stereons högtalare.

Det smartaste sättet att koppla för att få alla dessa funktioner är att ansluta TVn till HDMI och låta ljudet matas ut via hörlursuttaget och gå till förstärkare. MEN: När bild matas ut via HDMI till TVn och ljud från hörlursuttag uppstår delay med c:a 0,5 sek, tillräckligt för synlig osynk. Möjligen är det TVn (Samsung 60 tum) som tar lite tid på sig att behandla signalen på HDMI och inte "hinner med".

 

Finns det något sätt att kalibrera detta så att bild och ljud blir synk när man använder hörlursuttaget? Man kan förstås koppla om och låta ljudet gå via TVn när den används, men det är lite meckigt att hela tiden ändra i MacMinis inställningar för hur ljudet ska gå ut.

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är säkert TVn.

Prova att stänga av ALLA typer av bildbehandling (om det ens går).

 

Om ljudet går optiskt till förstärkaren så kan du sätta en fördröjning i förstäkaren. (Hörlursuttaget på Macen är både optiskt digitalt och analogt.)

 

Om ljudet går analogt till förstärkaren så står ditt hopp till att du kan ställa om TVn.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Analogt gäller för mig tills vidare. Hmm... jag förmodar TV:ns bildbehandling finns där för att den är viktig så jag har inte stort hopp om att det kan påverkas. Idealet vore egentligen att allt ljud från Mac:en (oavsett vad som spelas) går ut via HDMI och sen kunde tappas av från TV:n (eller via en split) även när TV:n är avstängd. Men jag antar att det inte låter sig göras.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag kör HDMI från Mac Mini till en gammal LG-plasma. Från TVn tappar jag en optisk "Audio Out" till min 5.1-stereos ("Skräpsung") motsvarande digitala ingång.
Funkar utan delay.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...