Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Hur åtgärda "flimrig" display på iPhone?


Peter Westerlund

Rekommendera Poster

Peter Westerlund

Detta har hänt:

 

För några månader sedan

Spiller öl på mobiltelefonen. Först verkar den väldigt död. Men efter att begravt telefonen i ris i några timmar så går den igång, dock med gravt vattenskadad display i form av diverse vattenaktiga "3D-effekter" på skärmen.

 

Efter tiden går försvinner mer och mer av bubblorna. Ingenting i övrigt är förlorat vad gäller telefonens funktionalitet och den har full upplösning.

 

För några veckor sedan

Tappar telefonen i klinkergolvet i badrummet och glaset krossas. Så grovt att det absolut måste bytas inom snar framtid. Telefonen fungerar som vanligt bakom det krossade glaset. Det går att swipa och trycka som vanligt. Men glasbitar börjar lossna allt eftersom så det känns med dagarna mer och mer akut att byta dipslay.

 

I fredags

Gör lite research för att ta reda på var jag ska byta glaset på mobilen. Det verkar som nästan alla ställen i närheten har både bra och dåliga recensioner. Och alla säger att dom använder material av hög kvalitet.

 

Det blir slutligen Mobello i Täby Centrum som kan byta glaset för ynka 590 kr något sådant. Lämnar in mobilen och då säger dom att den är fuktskadad och att dom därför inte kan lämna någon garanti på den. Jag går med på det ändå. Mobilen har ju fungerat tidigare med fuktskadorna så borde ju vara stor chans att den fungerar efter displaybytet också.

 

När jag får tillbaka mobilen så ser det bra ut så som på en liiiiten blå nyans uppe i vänstra hörnet på displayen. Men inte störande och om det är det enda man får leva med från fuktskadorna så går det bra. Jag går sedan till Apple Store och köper ett original läderskal för 400 spänn. Nu jäklar, som ny telefon och åtminstone lite bättre skyddad!

 

I söndags

Sitter och spanar lite på mobilen och noterar att mobilen kanske inte sitter ända ner i skalet uppe i vänstra hörnet. Så trycker till lite med tummen så den kommer helt ner på plats. Men när jag lyfter tummen igen så har skärmen tappat kontrollen. Det är som två skärmar som korsar varandra med massa flimmer och det är omöjligt att använda mobilen.

 

Prövar starta om mobilen men problemen kvarstår om än lite mildare. Det går nu att använda skärmen någorlunda hyfsat men det är röda och gula ränder över skärmen och dålig bild överlag.

 

Har sedan dess försökt starta om mobilen hårt flera gånger och trycka till lite här och där på skärmen men flimret är kvar. Dock är det stundvis väldigt reducerat och ser som när på normalt ut. Tror det är som värst när det är mycket svart på skärmen. Det som dock är helt konstant är den dåliga upplösningen eller vad man ska säga. Ränderna på ikonen Anteckningar har t ex försvunnit, eller en syns ibland.

 

Vad göra åt detta?

 

Det jag egentligen vill veta härifrån är. Finns det något "hackigt" kommando man kan göra där telefonen typ självläker sig? (önsketänkande) eller är det typ värt att gå till en reparatör igen och köpa lagning av fuktskada och trasig display?

 

Att köpa Iphone 7 som är IP64 säker (ja, jag vet) är dessvärre helst inte ett alternativ just nu av ekonomiska skäl. Så ni kan bespara er det svaret :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hårdvarufel går inte att fixa genom mjukvara.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Peter Westerlund

Tycker inte heller det borde gå. Men har läst guider av tillverkare förut som haft diverse kommandon man ska pröva där skärmen "kalibrerar" sig själv eller liknande. Du hade inget förslag på vad jag kan göra då istället?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tycker inte heller det borde gå. Men har läst guider av tillverkare förut som haft diverse kommandon man ska pröva där skärmen "kalibrerar" sig själv eller liknande. Du hade inget förslag på vad jag kan göra då istället?

 

 

Nej jag har ingen lösning på ditt problem förutom att slänga den i återvinningen.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...