Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

MacBook Pro Retina fryser direkt vid start


Gokboet

Rekommendera Poster

Jag har en MacBook Pro late 2014. Först drabbades jag av att datorn inte gick att starta. Expert-företag bytte logikkort 6000 kr, 6 månader senare slocknade skärmen. Ny skärm skulle enl "experten" kosta 7000 kr. Körde på sidoskärm denna sommar och plötsligt vaknade skärmen igen men nu när problemet att datorn fryser direkt vid start. Tvångsavstängning och omstart men datorn fryser omgående vid uppstart.

Har upptäckt att om jag hela tiden rör "pekaren" så kan jag hålla igång datorn och om jag sedan startar ett antivirusprogram ( Sophos) som skannar av datorn så fryser den inte och kan arbeta vidare med den. Det verkar som om ett program hela tiden arbetar så håller den sig vid liv, när ingenting är aktivt så fryser den.

Skall jag återställa operativsystemet och hur gör jag det utan att skapa nya problem, t ex med alla mina sparade filer, alla inställningar, alla lösenord, m.m. Jag har Time Machine-back-up.

Hur kan två Mac-specialister tvärsäkert påstå att skärmen är kass och måste bytas ut och två månader senare så vaknar den till liv igen och skärmen tyx fungera OK men datorn "fryser" vid uppstart?

Någon som kan ge en förklaring?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

De testade kanske med en ny skärm och det avhjälpte problemet? Därav nytt kostnadsförslag på skärmbyte?

Om du säkerställt att du kört TimeMachine backup så är det väl bara att blåsa datorn och installera om OSX.

Det gör du via återställningspartionen. Håll inne cmd+R när du startar datorn för att ny återställningspartionen. Där i finns verktyg för formatering/radering av hårddisken innan installation av OSX.

 

Du borde ha tillgång till diagnos av datorn genom att starta den med D nedtryckt. Får du några felindikationer?

https://support.apple.com/sv-se/HT202731

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...