Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Safari laddar alltid om sidor


Ollie Williams

Rekommendera Poster

Ollie Williams

En grej jag funderat på ett tag, som har fungerat på samma sätt så många versioner bakåt jag kommer ihåg och inte är isolerat till bara min egen iPhone.

 

Säg att jag har uppe avdelningen iPhone i forumet i en Safari flik. Några timmar, eller för den delen 30 minuter, senare öppnar jag Safari fliken igen och sidan laddas om automatiskt. Nu till problemen.

 

1) Först syns hela sidan i någon, några sekunder innan den laddas om. Den finns ju på något vis i minnet och jag har inte bett om en omladdning.

 

2) Efter omladdning har sidan inte uppdaterats. Senaste posterna i trådarna har t.ex. samma tidpunkter som tidigare även fast det tillkommit nya inlägg. Laddar jag om sidan manuellt uppdateras den om "på riktigt" och ändringar syns.

 

Nu använde jag forumet som exempel men detta beteende är inte knutet till enbart forumet.

 

Vet någon varför det funkar såhär och om det eventuellt finns något man kan göra åt det?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gissar lite.

 

1) Kan det handla om att det har sparats en minneseffektiv bild av skärmens innehåll (alltså sidan) som visas direkt för att ge dig upplevelsen att Safari alltid svarar snabbt?

 

2) Den kanske laddar om sidan lokalt, alltså hämtar den från telefonens relativt långsamma men stora flashminne.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ollie Williams

Ja det skulle faktiskt kunna vara en förklaring.

 

Det underliga är ju att fliken tar avsevärd tid att ladda. Lika lång tid som att ladda om den manuellt. Skillnaden är att fliken/sidan i det senare fallet också uppdateras. Dessutom, bör det nog tilläggas, så funkar det inget vidare om internet ej är tillgängligt. Då får man felmeddelande istället, typ internet ej tillgängligt.

 

Alltså, sidan laddas om automatiskt, men bara om internet finns tillgängligt. Den uppdateras dock inte men tar lika lång tid att ladda om som om den uppdaterats. Much genialiskt, very skitbra.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...