Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Hög efterfrågan på Iphone SE — och Apple Watch mest sålda smartklock


Nyhetsroboten

Rekommendera Poster

"Apples kassa är nu uppe i 231,5 miljarder dollar, vilket motsvarar 2 006 miljarder svenska kronor."

 

:tappahakan: Sveriges budget är ca 900 miljarder....

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

"Apples kassa är nu uppe i 231,5 miljarder dollar, vilket motsvarar 2 006 miljarder svenska kronor."

 

:tappahakan: Sveriges budget är ca 900 miljarder....

I sin resultatrapport i tisdags, gav Apple Inc. återigen i detalj en gigantisk kontant kassa, med VD Tim Cook jublande att ha "modern till alla balansräkningar."

De mer än $ 215 000 000 000 Apple har i reserv är en konstant fascination för bloggare och marknadsiakttagare, som låssas att företaget är ute på nya förvärvsfester eller återköper (ännu mer) AAPL.

Så varför planerar Apple AAPL, + 6,96% att gå vidare i skuld, som finanschef Luca Maestri lovade i Apples telefonkonferens tisdag?

Problemet med Apples "kontant kassa" är att det mesta av den faktiskt inte är "cash" eller "omsättningsbar", och man tar inte hänsyn till Apples skuld. Apple har ca $ 16,7 miljarder i kontanter och medel i sin balansräkning. Majoriteten av de tillgångar som ingår i dess reserv är instoppat i långfristiga räntebärande värdepapper, vilket innebär att Apple planerar låta dessa medel - cirka $ 177 700 000 000 - förbli upplupen ränta för mer än ett år.

Ännu viktigare, nästan all Apples kassa och dess värdepapper göms utomlands. Från försäljning utanför USA Kommer Apple fortfarande inte ta hem eftersom de då skulle behöva betala skatt i USA. Maestri sade på tisdagen att $ 200 000 000 000 av Apples reserver – varav en jättestor del 93 % - är utomlands, och Cook har uttryckligen sagt att Apple planerar att inte att offra ungefär 40 % från det gömstället för att få intäkter hem till Cupertino, Kalifornien.

Medan kontanter och värdepapper staplas upp utomlands, bygger Apple upp skuld i USA. Företaget som för närvarande sitter på ca $ 53,2 miljarder långfristiga skuldförbindelser samt $ 32,2 miljarder "långfristiga skulder" efter att ha utfört en serie av försäljningen obligations inklusive den största i historien för ett icke-finansiellt amerikanska företag.

Och dessa skulder omfattar inte de kontanter Apple har lovat sina aktieägare, som till största delen finansieras av dess obligationsförsäljning. Efter att ha spenderat mer än $ 8,8 miljarder på aktieåterköp och utdelning i fjärde kvartalet 2015, är Apple lite mer än tre fjärdedelar av vägen på sitt $ 200 000 000 000 kapitalreturprogram som man tror kommer att sätta ett företags rekord för aktieåterköp. Det finns en annan utgift, $ 47 miljarder som utlovats till aktieägarna.

Löftet till investerare är därför enligt Maestri ännu en sannolik skuld

Vi planerar också att vara mycket aktiv i amerikanska och internationella obligationsmarknaderna i 2016 för att finansiera vår kapitalreturverksamhet" sade den finansiella chefen i tisdagens telefonkonferens.

Det råder ingen tvekan om att Apple håva in pengar med sina massiva försäljning av hårdvara, och har gott om ammunition för potentiella förvärv. Men när du ser blogginlägg som jämför Apples "stora kassa" med bruttonationalprodukten för små nationer eller i detalj vilka andra företag Apple kan köpa med den, kom ihåg att Apple faktiskt lånar för att finansiera de löften dom redan gjort.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Försäljningen av Iphone i Indien har ökat med 51 procent det senaste året.

Utan referensram säger 51% inte så mycket om situationen.

Iphone har med dessa 51% ökat sin marknadsandel i Indien med

ca. 0,7% till en marknadsandel på ca.2%.

På 100 sålda smartphones går det 2st. Iphone, 25st. Samsung, Drygt 70st. av annat märke.

dazeinfo.com

 

post-77508-0-18859000-1469660434_thumb.png

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...