Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Olika avsändare på mess från samma person


Jocke_bohlin

Rekommendera Poster

När min brorsdotter messar mig får hon olika avsändare. Ibland hennes telefonnummer, ibland hennes mail och ibland hennes icludmail. Så hennes mess ligger i tre olika trådar. Jag fattar ju att hon har fel inställningar någonstans. Men jag hittar inte var jag skall ändra i hennes telefon.

 

Hon har en 5:a och jag har en 6:a, bägge med senaste uppdateringarna.

 

Det här borde ju vara ett vanligt problem, men jag hittar inga svar nånstans.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om hon fortsätter på en konversation med fel inställningar så ligger de felaktiga inställningarna kvar för just den konversationen även om inställningarna i telefonen har ändrats. Hon behöver starta nya konversationer för att nya inställningar ska gälla.

De inställningar som gäller är Inställningar - Meddelanden - Skicka och ta emot.

Välj telefonnumret för "Börja nya konversationer från".

Att den växlar mellan mejl och telefonnumret beror högst troligt på att telefonnumret är det som skickas som sms medan mejlen är det som skickas med iMessage, telefonen byter till SMS när det är dålig täckning för datatrafik. Ställs iMessage in på telefonnumret så hamnar SMS och iMessage i samma konversation.

Detta med att den växlar mellan olika mejl, det är lite mysko - men om hon även använder en Mac eller en iPad för att skicka meddelanden så kan det vara så att de har andra inställningar än hennes telefon... Om allt ställs in på samma sätt (på telefonnumret) så bör det lösa problematiken.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Inte precis vad TS frågar efter, men jag har noterat att Meddelanden fungerar lite olika i OS X och iOS. På min mac hamnar meddelanden till/från samma person i en konversation; i iPhone eller iPad blir det två konversationer om ”adressen” är olika, det vill säga om det är telefonnummer ena gången och e-postadress nästa.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...