Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Sönderklämd Iphone


teeboy

Rekommendera Poster

Hej!

Jag har lyckats med den makalösa bedriften att klämma min Iphone 6 i bagageluckan på min bil. La telefonen på taket för att lysa upp bagautrymmet och glömde såklart det när jag sedan smällde igen luckan.

Detta resulterade då i att telefonen slocknade direkt och går inte att starta, den ger inga som helst livstecken. Skärmen är fortfarande hel och inga skador syns alls förutom att den är lite lätt krökt, vilket man enbart upptäcker om man lägger telefonen på en platt yta.

Min fråga är då, är det någon som vet om det är lönt att försöka reparera telefonen eller är det helt kört? Tips på hur kan jag gå till väga? Känns ovärt att lämna in den till Apple och betala undersökningsavgift om den inte ens går att rädda.

Tacksam för svar.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har du allriskförsäkring? Den är nog din enda räddning. Eller en välfylld plånbok. För mig låter det som att en kritisk komponent har krossats.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Med tanke på att chassit är böjt så vill nog ingen auktoriserad verkstad försöka laga den. Komponenterna inuti passar ju inte längre.

 

Som Alix skriver: Kontakta försäkringsbolaget.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ett alternativ kan vara, om man är händig, att hitta en likadan som har svårt vanställd skärm, men som funkar i övrigt, och bygga ihop en fungerande enhet av båda. Guider här.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har enbart hemförsäkring så det täcker inte skadan på min telefon. Har dock gjort en fuling och anmält telefonen stulen, spärrat IMEI-nummer och SIM kort i hopp om att kunna få ut någon form av ersättning från försäkringsbolaget.

Tänkte att jag skulle gå med telefonen till en oauktoriserad butik i närheten där jag bor och se om dem hade kunnat rädda telefonen. Om man mot all förmodan skulle få liv i telefonen igen, har det någon påverkan då att IMEI-numret är spärrat? Kommer polisen kunna se att man använder mobilen eller dylikt?

Finns det någon möjlighet att rädda innehållet på mobilen när den är stendöd?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Då du skriver att du begått en brottslig handling och anmält telefonen stulen, så stänger jag tråden

 

Moderator

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

Gäst
Detta ämne är nu stängt för ytterligare svar.


×
×
  • Skapa nytt...