Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Apple sport watch vs Lg Ubane watch


DruttenSE

Rekommendera Poster

Hej

Ok, jag ska säga från början att jag är en Apple person men jag gillar teknik så därför provar jag andra system för att jämföra dom olika systemen.

Den här gången tänkte jag jämföra två styckena smart klockor, Apple Watch sport svart 42 mm samt Lg watch urbane, den första versionen.

Låt oss börja.

Utsende.

Lg ser ut som en vanlig, rund klocka och väger 64 gram mot apple 46 gram vilket är lite mera men det är ingeting att hänga upp sig på.

Jag sa att den var rund, vilket gör att den ser mera ut som vanlig klocka med smarta funktioner.

Materialet är stål med en plast lock på baksidan och det är locket på baksidan som jag är lite tveksam i mot och det hänger ihop med att det är mera levande material än vad aluminium är som AW (Apple Watch) har.

Då fundera du vad jag menar, jo eftersom det plast så blir med tiden tort och då blir det spröd och får sprickor som leder till om man blir svettigt får fuktskador.

Annars är lg trevlig klocka med jätte skarp skärm.

Apple watch, som jag kommer att benämna som AW är fyrkantig, sitter bra på armen, vilket båda klockorna gör, har en snyggt utförande, i mitt fall svart.

Det största problemet jag hade med klockan när jag börja och använda den var att jag fick ont i handleden och det hängde ihop med för hårt armband.

Nu när jag har bytt armband så funkar det.

Baksidan är gjord av glas och aluminium vilket gör att den inte kan råka ut för samma problem som lg.

Eftersom AW har en oled skäm så som LG så är den skarp och bra.

synkning:

LG har testat med att synka mot min Iphone 6 plus med android wear och det kan jag säga är en katastrof.

Först så tappar den kontakten mot telefon titt som tätt, vilket gör att ringer det så ser jag inte vem det är, även väder uppdateringen blir lidande.

Funktioner som man väntar som ska fungerar gör inte det, när det är kontakt så att använda LG med android wear på Iphone, kan man i princip glömma.

Ta man däremot och går över på att använda en android telefon, vilket jag så fungera det som ska.

Telefon som jag använder är en Sony Xperia Z2 då inte med original programvara i utan jag har root om telefonen och lagt in Cyanogenmod och då fungerar telefon f-n så mycket bättre, men det är ett annat kapitel.

AW fungerar bara på Iphone och inte på Sony, men jag vet inte om det finns något hack till sony telefon.

Skulle göra det så är det så dåligt att man skiter i det, för man vill inte sabba klockan.

Funktioner:

Kör jag med Sony telefonen så fungerar LG jätte bra påminnelse fungerar, när det ringer kan jag svara om jag har hörlurar men däremot har jag inte tagit emot samtal via klockan och vet inte om det går.

Man har x antal urtavlor att välja på som kan ställa in alla möjliga sätt men nu kommer jag med en fråga, kan det inte vara för många inställningar och att man tröttnar och kör med förinställd läge och använder inte dom många inställningar som finns.

LG klockan och Sony telefonen har så många inställningar man kan göra så jag tröttna på att fingra på LG så nu går allt på förinställda funktioner

Sedan finns det för många dåligt skrivna program till både telefonen och klockan så man tröttnar.

I grund och botten vill man har en telefon och klocka som bara fungera och då kommer vi in på AW

AW som bara funkar på Iphone har jag nu haft sedan i sommars och den ser jag som en förlänging på min klocka.

Kommer det ett meddelande så kan jag läsa och svara på det, ringer det så kan jag ta samtalet, detta har gjort att när jag kommer hem lägger jag ifrån mig min telefon vid datorn och har klockan på mig resten av kvällen, skulle då ringa någon så kan jag ta samtalet via klockan, med högtatar funktion.

Jag har frågat många hur det låter och dom klagar inte.

När jag ska lyssna på musik tar jag inte upp telefonen utan använder klockan för att leta efter det jag vill lyssna på.

Kan även se på bilder på klockan men den funktionen har jag inte använd så mycket.

Batteri tid laddning.

Batteri tiden på klockorna kan man inte klaga på.

Båda klara en dag utan problem.

När jag har haft dom under en arbetsdag så har både ungefär halva batteri tiden kvar.

Så där kan man inte klaga.

Dom här klockorna har två olika sätt att ladda batteriet, LG har en laddning docka som man lägger klockan i och då går några stift i mot klockan som gör att den laddar.

Medan AW har en magnetisk platta som sköter laddningen och skulle jag välja så blir AW laddnings funktion eftersom den är framtids säker medan LG med tiden kan får smuts och annat som gör att den slutar att ladda.

Mitt slutord om dom båda uren.

Android klockor kommer till iPhone, det vet vi men slår dom den enda klockan som finns till iPhone och där kan vi säga nej.

Det finns flera skäl, ett av dom stor är att AW lever i synbios med iPhone, den är skapad för att vara den förlängda armen och den har en struktur som fungerar bra.

Medan android klockor ska ”lyda” under flera ”chefer” d.v.s att det är för många kockar som ska laga soppan och då blir soppan fel, den blir för tunn, saknar viktiga ingredienser för göra en först klassug soppa.

Som det är nu så är det bara en soppa som vilken som helst och den smakar inte så bra heller.

Så länge inte Google styr upp det hela och sätter ner fötterna och säger ”Det här är systemet och använd det utan ”några” egna lull lull.

Så länge kommer systemet vara ner lusad med virus, dåligt skrivna program samt allt för dåligt prestanda.

Då kan fråga sig vilken fördrar jag då?

Har iPhone så använder jag min Apple Watch och det är det mesta av min tid.

När jag använder min Sony Xperia Z så blir det Lg Urbane men jag skulle gärna vilja använda den på min iPhone men då måste dom fixa programvaran som finns.

Lev länge och väl

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...