Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Sonens första iphone


Magnus76

Rekommendera Poster

Tänkte fixa en iPhone åt min snart 11 åriga son och funderar lite kring Apple id.

 

Han har haft en iPad i några år och har använt mitt Apple id. Så vi har ju köpt spel etc till det kontot. På senare tid skaffade jag ett nytt Apple id till mig själv. Alltså båda Apple id går ju till mig, men det har väl blivit två konton? Det borde vara två konton eftersom jag inte kan komma åt det vi köpt till mitt gamla Apple id.

 

Nu när sonen ska få sin egna iPhone tänkte jag ändra så han får sin egen email som Apple id. Men eftersom han är ung så blir det på mitt gamla Apple id antar jag.

 

Hur ska man gå tillväga i detta så vi alla kan dela appar etc? Skulle önska att man kunde slå ihop mina två Apple id till ett och utgå från det i familjedelningen.

 

/Magnus

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja har du två Apple ID så är det två olika och separata konton.
Apple ID kan man tyvärr inte slå ihop så det går inte. Eftersom han har köp gjorda på ditt gamla Apple ID så fortsätt med det för annars förlorar du de köpen. Det går att ändra namnet på det Apple ID till hans e-post, utan att köpen förloras. Då går man in under Apple ID hos Apple och bara ändrar namnet på det kontot.

Email på Apple ID innebär egentligen inget mer än att det är dit som Apple skickar uppgifter om lösenkod och andra Apple-meddelanden. Han kan ha sin egen e-mail under iCloud, oavsett vilket namn eller e-post som Apple ID heter.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det var ju dumt att man skaffade två Apple id. Men kommer familjedelningen inte fungera nu när sonen kör på mitt gamla id?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är bättre att ha olika Apple ID för varje familjemedlem...
Använd familjedelning från ditt eget Apple ID, ditt nya alltså, och lägg till hans Apple ID i din familjegrupp. Alla som ingår i familjegruppen delar nu på inköp gjorda med ditt nya Apple ID. Alla som är i en familjegrupp har alltså egna Apple ID. Nu är det inte alla applikationer som fungerar med familjedelning, många gör det men det är upp till App-producenten att bestämma det...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Men både mitt nya Apple id och det andra har jag samma uppgifter, alltså mina. Samma namn, samma hemadress etc. Synd att man inte kan föra över köp från det gamla.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...