Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

time machine står och tuggar konstant...


danwag

Rekommendera Poster

time machine står och tuggar nästan konstant - ska den det?

hade hd med nätkabel i airport tidigare men den lyckades nog aldrig köra en komplett kopiering. Har satt tillbaka hd med nätkabel direkt i macbook nu igen, då verkar den göra kompletta säkerhetskopieringar (6-8tim?) men startar direkt om igen - ska den det, gå nästan konstant alltså?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ollie Williams

Menar du att du har disken kopplad till datorn med nätverkskabel?

 

Har du ett långsamt eller instabilt nätverk kan det isåfall ta tid, och eftersom Time Machine är inställt på att köra varje timme (tror jag att det är) så är blir ju resultatet att Time Machine kör nästan alltid.

 

Även om man har snabb koppling mellan disk och dator kan det ibland ta väldigt lång tid, men långt ifrån varje gång. Har man en bra koppling mellan disk och dator och det tar lång tid varje gång utan anledning, typ som att det finns väldigt många nya eller ändrade filer att säkerhetskopiera, så kan det också vara fel på disken du säkerhetskopierar till. Eller i bärsta fall systemdisken, men det borde isåfall märkas på andra sätt.

 

En bra början är att koppla in disken med t.ex. USB och dessutom köra en kontroll av den i Skivverktyg.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

ok, tack för det. testar kolla disken. har ett itunes biblio på samma disk och den hackar både via wifi och nätverkskabel... kanske är dålig disk helt enkelt

 

uppdat varje timme, då står den och tuggar typ jämt mao - måste ju göra allt segt, tanken är väl att man ska kunna strunta i TM så snart knappat igång den..

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ännu en anledning att ha den inkopplad via USB-kabel eller FireWire/Thunderbolt (beroende på dator och hårddiskens möjligheter)... Det slöar varken ner datorn eller nätverket. Om du kör TimeMachine via nätverket och samtidigt gör andra saker, typ lyssnar på Spotify, kollar filmer eller använder andra saker som tar upp mycket bandbredd, ja då ges prioritet till webbtjänsterna medan TimeMachine snurrar på i bakgrunden och har lägre prioritet vilket gör att TimeMachine går långsammare. Kopplar du via vanlig hårddiskkabel så behöver den inte ta utrymme i nätverket och då får den full prioritet och går mycket fortare.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...