Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Musik app:en krashar i iPhone iOS 8.3 och en workaround


Raphael

Rekommendera Poster

Hej!

Efter lång och trogen tjänst var det dags att byta min iPhone 4 (vanlig 4 ej 4S) till en iPhone 5S, och jag laddade in iOS 8.3. Nu började det strula med Musik-app:en, den kraschade hela tiden.

Jag gjorde då en nyinstallation utan att ladda in en äldre säkerhetskopia (mejl, kontakter, kalender låg ju på iCloud, bilder hade jag i bildströmmen, och det enda jag förlorade var några SMS som inte var så viktiga ändå) och gjorde nyinstallation av app:arna och synkning av musiken. Detta löste inte problemet, så det var inte något skräp i en gammal säkerhetskopia som ställde till det.

Nu fokuserade jag på iTunes, kunde det vara någon låt som strulade? Jag förde över några låtar, bara låtarna inga spellistor, och då fungerade musik-app:en utan krasch. Efter ytterligare felsökning ringade jag in att problemet låg i mina smarta spellistor, "osmarta" vanliga spellistor fungerade.

Efter ytterligare felsökning så ringade jag in problemet till funktionen "blanda", de spellistor som inte fungerade hade ett villkor som "Begränsa till 20 objekt efter blandat".
Ändrade jag till "Begränsa till 20 objekt efter högst betyg" (eller vilket som helst annat än just "blandat") så fungerade det. Men så kunde jag ju inte ha det, blandat-funktionen var central och primär för mina spellistor.

Efter ytterligare testande så fick jag "blandat" att fungera när jag bytte ut "objekt" mot en annan parameter. Så nu har jag följande: "Begränsa till 2 timmar efter blandat" och det fungerar.

Men riktigt så här ska det ju inte behöva vara, även om denna "workaround" fungerar så vill jag ju helst kunna bestämma antal objekt (låtar) och ha dem blandade... Det fungerade fint i min iPhone 4 med iOS 7.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...