Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Kan man ändra teckenkodning av sms?


Alix

Rekommendera Poster

Kan man ändra teckenkodningen av sms från Unicode till GSM, 7-bitars i en iPhone? Nyfiken fråga, då Unicode drastiskt förkortar längden på sms:et. Vilket kan vara ett problem för de som har ett begränsat antal sms i priset, eller betalar för vart och ett.

Det behöver inte påpekas att många har abonnemang med nästintill ett obegränsat antal sms, det är jag medveten om. Men alla har inte det.

Jag har själv en Android KitKat och där kan man ange antingen GSM, 7-bitars eller Automatiskt (det senare gör att vissa diakritiska tecken kan läggas till som Unicode). Se dump.

 

post-28798-0-30723900-1423425682_thumb.png

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hm, som jag har förstått det så är det 7-bitars GSM för vanlig standarduppsättning och byts till unicode för specialkaraktärer och extra grejjer... Dvs A - Ö är 7-bitars. Alltså att den blandar i samma meddelande...

Jag kanske har missförstått något, men så har jag uppfattat att det fungerar?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det finns mig veterligen inget sätt att manuellt ändra teckenstandarden i iPhone, utan den sköter det själv. Åäö finns med i 7-bitars grunduppsättningen, enligt denna...
http://en.wikipedia.org/wiki/GSM_03.38

8 eller 16-bitars Unicode används för tecken utanför grunduppsättningen.
Som jag har förstått det så växlar iPhone automatiskt mellan beroende på vad meddelandet innehåller. Alltså att den inte kör Unicode hela tiden utan blandar i samma meddelande.

Enligt den här länken så kan detta även styras av operatören, att vissa operatörer endast hanterar en viss standard och då ställer mobilen in sig själv efter det som operatören vill ha.
http://www.quora.com/Why-does-using-emoji-reduce-my-SMS-character-limit-to-70

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Här har vi en som får påtvingad 7-bitars i en iPhone, dvs han kan inte köra Unicode-tecken. Jag antar att i hans fall är det operatören som begränsar användningen av Unicode och att iPhone därför justerar meddelandena...
https://discussions.apple.com/thread/2667293?start=0&tstart=0

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gott, hoppas de var till någon hjälp. :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...