Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Bildimport som hängt sig


jensnordfalt

Rekommendera Poster

Hej,

 

Har försökt importera bilder från min iPhone 5 (IOS 8.1.3) till iPhoto men importen har låst sig. Nu kan jag inte använda iPhoto. Får bara upp en dialog om att jag måste vänta till dess importen är klar.

 

> Det går inte att starta om importen.

 

> Det handlar bara om två vanliga foton.

 

> Det finns gott om utrymme på både dator (MacBook Pro med 10.10.2) och iPhone.

 

Någon som har en aning om: 1) vad som hänt och 2) hur jag löser det?

 

Tack på förhand!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Prova säker start: Håll ner skift-tangenten vid uppstart av datorn i några sekunder, logga in i datorn, starta om. Säker start rensar bl a gamla cachefiler.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack Raphael,

 

Du löste problemet åt mig fast på ett annat sätt än det du föreslog.

 

Jag har förstås startat om iPhoto tidigare för att komma åt problemet men sedan senaste omstarten har jag tryckt på importera-knappen flera gånger...

 

Uppenbarligen hade det skett någon förändring. Då jag skulle följa din rekommendation och starta om datorn kunde jag inte avsluta iPhoto. Efter att ha tvångsavslutat och sedan startat om iPhoto så släppte låsningen så att jag kunde impotera bilderna!

 

Lite som det kan vara med Apple-grejer alltså. Ibland känns de inte som digitala prylar utan snarare som levande. Gör man på samma sätt många gånger så kan det helt plötsligt funka. Man får tjata lite på dem :-)

 

Tack än en gång! Skulle inte klara mig utan detta Forum. Fattar Apple verkligen vilken användarnytta det innebär att kunna få hjälp dygnet runt med alla möjliga grejer?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ok, men kör en säker start iaf. För det är bra att rensa gamla cache-filer som detta gör och det kan förebygga så att problemet inte uppstår igen. Säker start från avstängd dator alltså, inte omstartad dator. Skift-nertryckt några sekunder när du startar upp, sedan logga in i datorn, och så starta om datorn.

Gör gärna en reparation av skivbehörigheter också, för säkerhets skull här. Det görs genom Skivverktyg som ligger i Verktygsmappen.

Så hoppas vi allt fortsätter fungera sen bra.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...