Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Problem med iphone och apple-id


wesse_11

Rekommendera Poster

Hej. jag köpte en iphone till min dotter i julklapp. Tog säkerhetskopia från den gamla och la in det i den nya. Men nu frågar den plötsligt efter mitt Apple-id och inte hennes. Vad beror det på och hur kan man lösa det? Jag gjorde säkerhetskopian och återställde på min macbook pro men jag har aldrig använt mitt id på hennes telefon.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ollie Williams

Det var för att du tog säkerhetskopian till din dator där du förmodligen har ditt Apple ID inställt. Då blir det så.

 

Skapa ett konto på din dator med hennes Apple ID, ta backup på gamla telefonen dit och använd det för att ställa in den nya. Sedan kan du ta bort det kontot från datorn om du vill.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Går det inte att ordna utan att göra om allt från början?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ollie Williams

Jag kan inte svara med 100% säkerhet men jag tror inte det.

 

Jag vet detta eftersom jag gjort samma misstag. Det fanns ingen på forumet som hade en lösning då, så chansen att någon har det nu är väl rätt låg.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag får chansa att skapa ett konto på min dator med hennes Apple-id och säkerhetskopiera och lägga tillbaka med den nya luren.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En iPhone kan bara kopplas till ett iTunes / konto åt gången, och iTunes kan bara vara inloggad på ett Apple ID / konto åt gången, så när du gör det via iTunes i ditt konto så kopplar du i praktiken hennes telefon till ditt konto. Därför hände det. Anledningen till att det är så här, det är för att försvåra för piratkopiering. Om du vill att hon har ett eget Apple ID så låt henne ha ett eget iTunes, som du ordnar genom ett eget användarkonto i datorn för henne.

Möjligen att man kan komma runt det genom att logga ut från det ena Apple ID-kontot på iTunes, sedan logga in på hennes Apple ID konto i iTunes, koppla in hennes telefon, göra en säkerhetskopia där, sedan logga ur henne och sedan logga in dig på ditt konto i iTunes när du använder iTunes, men det är jag inte säker på att det funkar för jag har inte provat... Och i vilket fall som helst så verkar det rätt bökigt. Enklare att skapa ett eget användarkonto för henne, för du får hon sitt eget iTunes... :)

En annan lösning, det är att hon gör säkerhetskopiering via iCloud och inte via iTunes. Då går det helt på hennes iCloud-konto och hennes telefon behöver inte kopplas till iTunes alls. Och då behöver du inte skapa ett användarkonto för henne i din dator om hon egentligen inte ska använda den...

Men nackdelen är - det tar massa utrymme, och säkerhetskopieringen görs bara när iPhone är inkopplad på ett trådlöst nätverk (wifi) med internetkoppling. Är det bara mobilt datanätverk typ 3G så gör den ingen säkerhetskopiering.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Så felet jag gjorde var helt enkelt att jag var inloggad på mitt Apple-id i iTunes på min dator. Även fast hon har eget Apple-id så tog alltså mitt id över. Surt sa räven. Men alltid lär man sig något nytt. :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja.. Säkerhetskopian lagrades ju under ditt Apple ID i ditt iTunes eftersom det var det du använde när du sparade säkerhetskopian i iTunes...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Men då borde det ju lösa sig om jag tar backup på hennes nya lur med ett itunes med hennes apple-id och sen skicka tillbaka den till telefonen eftersom det blev mitt id då jag gjorde backupen på mitt itunes kan man ju tycka i alla fall.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det blir automatiskt ett eget iTunes för henne om du skapar ett användarkonto för henne i din dator, då får hon ett eget iTunes. Eller så kan du ställa in säkerhetskopiering via iCloud i hennes telefon, då behövs inget iTunes alls, och då har du en säkerhetskopia på hennes Apple ID på hennes iCloud och helt skilt från ditt Apple ID. Nackdelen med via iCloud är att det tar upp utrymme på iCloud.. Men appar och musik tar inte upp extra utrymme, eftersom det som är köpt via iCloud finns noterat på iCloud och tar inte upp extra utrymme i säkerhetskopian.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...