Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

iPhone 5s hänger när jag skriver


nazif

Rekommendera Poster

Hej! Som ämner lyder, min iphone 5s hänger när jag skriver text. När jag knackar på bokstäverna så får jag ingen respons alls utan efter några sekunder så skriver den allt på en gång.

Jag har inte märkt någon skillnad mellan apparna, men det händer mest på sms och safari appen. Kanske för att jag skriver mest på dessa två. Sjukt jobbigt. Jag undrar om det är något fel på hårdvaran eller ios8. Det är ios 8.1 som är installerad på mobilen.

 

Tack på förhand!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har samma problem!

 

Har provat nollställa telefonen, hård omstart och återställa från backup. Efter att ha varit i kontakt med Apple-supporten så sade de att det troligen är en defekt i backupen (skapade iPhone från gammal säkerhetskopia, iPhone 5 ➜ iPhone 6).

Har ännu inte provat att nollställa telefonen.

 

Har du återställt från en gammal backup när du gjorde det?

Eller har problemet funnits från början alternativt sedan en uppdatering?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja, backuppen var från en 4S. Jag har dock inte testat att återställa den än. Nu när du frågar så känns det som att problemet kom efter någon av uppdateringarna av ios8.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

När återställde du från en backup? Var det nyligen? Dvs är telefonen ny eller gjorde du det för länge sedan och problemet uppstod nu det sista (ev. i samband med iOS 8)?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det verkar vara samma problem som diskuteras i denna tråd: https://forum.macworld.se/topic/169352-iphone-6-plus-laggar-vid-textinmatning/. Det kom väl inte fram någon riktig lösning där, men det kan väl vara värt att läsa igenom tråden i alla fall.

 

Där var det några personer med iPhone 6 och 6 Plus som hade precis detta problem, inklusive mig som har en iPhone 6 Plus med iOS 8.1. Intressant att det kan hända även med en 5S. Det tyder väl på att det är något problem med iOS 8.

 

Det finns en teori om att det har att göra med att man har återskapat telefonen från en säkerhetskopia från en tidigare modell, men det är knappast bekräftat att det är så. Jag har i alla fall återskapat från en 4S.

 

Det finns en teori om att det hjälper att stänga av funktionen "Lätt att nå" och sedan starta om med hemknappen och vilo/väckningsknappen. Det hjälpte för mig, men problemet kom tillbaka efter ett tag.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

JonasHellman, det var från en gammal 4S som som jag återställde min nya 5S från. Backupen var ios8 vid åteställning, och ios8.1 hade inte hunnit skäppas än.

 

Sörppa, på den tråden finns en del alternativa lösningar som jag tänker testa och se om någon av dem funkar. Tack för det! Följ den tråden om ni är nyfikna att se vad som funkade för mig, för jag tänker skriva upp där om det funkar nåt.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...