Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Photoshop laggar efter installering av Yosemite


snellensnellman

Rekommendera Poster

snellensnellman

Jag har fått stora problem med laggande Photoshop sedan jag installerade MacOS 10.10 Yosemite. Arbetar i PS CS6 med wacoom-platta. Är helt omöjligt, kan knappt arbeta.

 

Någon som vet om det finns något man kan göra eller är det bra att vänta på nästa uppdatering och hoppas att den löser buggarna?

 

Tack!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kan ju vara som så att CS6 inte är fullt anpassad efter Yosemite... Adobe utvecklar ju på Windows numer istället för att utveckla på Mac först, och de följer inte Apples riktlinjer för programmen helt och fullt. Internt så fungerar Adobes program lika oavsett Mac eller Windows, sedan har de ett skal runt den koden som "översätter" grundkoden till Mac, detta är snabbast och billigast för Adobe att utveckla på detta vis - men det gör också att det kan strula när Apple släpper nya versioner av OS X.

Det du kan testa i Yosemite är att dra ner på genomskinligheten, det kan minska stressen på grafikkortet. Du ändrar detta i Systeminställningar - Hjälpmedel - Bildskärm - minska genomskinlighet.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Efter att ha undersökt saken lite djupare så har jag noterat följande: Adobe säger att CS6 fungerar fint på Yosemite och de har inte upptäckt något fel, detta enligt deras egen blogg. Däremot finns det flera användare som har upplevt "slight delay" och långsam mottagning av kommandon, som när man väljer penslar, använder kortkommandon och i kombination med ritplatta. Adobes svar till dessa är följande länk, och den handlar just om Wacom-platta.

http://helpx.adobe.com/photoshop/kb/photoshop-menus-turn-white-mac.html

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...