Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Försöker göra en ren installation av Yosemite


PCGuiden

Rekommendera Poster

men det går inte ... har gjort så jag kan installera från ett usbminne men jag vet inte hur jag skall gå tillväga för att radera hårddisken och sedan få in operativsystemet helt på nytt....

 

Någon som kan hjälpa mig från omstart av datorn ?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Du får en ren installation när du installerar det med den vanliga uppdateraren för det ersätter den gamla systemmappen med en ny... :)

Men ok, ja du behöver inte ha det på ett USB-minne ens. Det räcker med att du går in i återställningsprogrammet på din Mac och där väljer Skivverktyg, och i Skivverktyg väljer du att formatera hårddisken med Mac OS X extended journalförd, när det är klart så väljer du - fortfarande inuti återställningsprogrammet - att installera Yosemite. Återställningsprogrammet kommer att hämta ner det från internet och installera på hårddisken. Återställningsprogrammet ligger på en återställningspartition och den ska du alltid låta vara kvar på hårddisken, den ska du aldrig ta bort - men du kan radera / formatera den vanliga startskivan som alltså är den större partitionen.

Återställningsprogrammet kommer du in i genom att hålla ner cmd + R när du startar datorn.

Observera nu - att om du nu hämtar upp en tidigare TimeMachine och installerar dina program och dina dokument igen, då får du precis samma resultat som om du hade installerat operativsystemet utan att rensa hårddisken först... :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kan jag göra samma fast jag har ett usb minne i datorn som är bootbart det kommer upp ett alternativ radera hårddisk eller måste jag ladda ner det från App Store igen?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Efter att du har rensat hårddiskens startskiva (alltså inte återställningspartitionen) så kan du starta datorn med Alt-tangenten nertryckt, då kommer datorn söka efter anslutna enheter som går att starta ifrån och om du har ett USB-minne med ett startsystem på så ska det hittas så att du kan välja det.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...