Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Mac Mini i5 Late 2012 surround/stereo ut


JanneA

Rekommendera Poster

Hej.

 

Följande prylar har jag:

Mac Mini i5 Late 2012. Yosemite. iTunes och DVD-spelaren, VLC ibland. HDMI till receiver. Receiver Marantz AV-7701.

 

Liksom många andra tycker jag inte att detta är trivialt, men hittar ingen tråd som riktigt tar det på min bog. Och det är att jag vill att Minin och receivern tillsammans automatiskt ställer om ljudet till det bästa möjliga beroende på om jag spelar surround-film eller lyssnar på musik.

 

Så nu när jag äntligen fått till surroundljudet låter det sämre när jag spelar musik.

 

Receivern står på läge Auto för ingångsljud. Den markerar då alltid 5+1-kanaler in oavsett om jag spelar film eller musik. För film växlar den till Dolby Digital eller DTS som den ska men för musiken står det Multi Channel in och musiken kommer förvisso ur huvudhögtalarna men låter inte bra, processat liksom. Ändrar jag ingången till Direct på receivern börjar det låta bra igen och samma sak om jag i Minin ändrar från 5.1 till Stereo under Ljud/MIDI-inställningar.

 

Kan man ju göra men jag vill att min kombination normalt levererar steroljud på rätt sätt och när jag kör film så swappar det till rätt surroundljudsavkodning utan att jag/familjen behöver mickla med inställningar. Och sedan tillbaka igen.

 

Hoppas det är begripligt, någon som kan vägleda? Ska jag köra optiskt ut för ljudet istället för att uppnå vad jag vill? Tappar jag Lip Sync på filmer i så fall?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Min sketna Samsung receiver fixar detta utan problem från min Mac Mini Mid-2010 så varför ska inte din värsting Marantz kunna detta?

Pga få HDMI-portar på min receiver så kör jag förvisso med optisk Toslink för ljudet.

Men den ställer automatiskt om sig mellan 2-kanals PCM signal till 5.1 DD/DTS när jag drar igång surroundfilmer i exempelvis VLC och växlar tillbaka till 2-kanals PCM när jag pausar/stänger av filmen i VLC.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Precis!

 

Frågan är om Toslink är grejen eller om det borde gå via HDMI också?

 

Jag har en PS3 också kopplad till samma receiver och upplever att de två burkarna är mycket mer överens än Minin.

 

Vad ska det vara för inställningar i Systeminställningar/Ljud och Ljud-/Midi-inställningar?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Och VLC trycker ut rätt signal även om Minin står på tvåkanal. Kör en film genom VLC så ställer receivern om till DD/DTS. Avsluta VLC så är det tillbaka i 2-kanal. Varför gör inte DVD-spelaren samma sak?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...