Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Skorrande vid strömmande ljud


KMN

Rekommendera Poster

Jag har en iMac 27", mid 2011, och jag har alltid tyckt att högtalarna i den har varit helt okej. Det är de fortfarande när jag lyssnar på musik som finns i datorn. Men. Om jag i stället strömmar ljud – radio i iTunes eller telefonsamtal – hörs ett metalliskt skorrande (litet, men ack så irriterande) ur högtalarna.

Någon som vet vad det kan bero på? Finns det någon inställning jag kan ändra?

Tycker att fenomenet följer med om jag via AirPlay kör ut ljudet i stereon, men inte lika tydligt…

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kanske är någon slags rungång som spökar just när du kör samtal? Men annars låter det väldigt intressant, och irriterande ja...

 

Det är inte så att det låter som något glappar så att det är därför det skorrar? Hade nämligen liknande skorrande ljud innan när jag körde med extern skärm inkopplad, som om den var elektriskt laddad och skapade ett lågt skorrande ljud i bakgrunden på allt jag gjorde... Det löste sig (mysko nog) genom att lägga en hand på datorn så den blev jordad... Helt galet... Men tänkte tanke det är något sånt annars som jävlas med din dator?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

om det bara händer när du kör via airplay/trådlöst så kan det ju vara nåt som stör i "luften" så att säga,typ nån annan utrustning eller dyl,vet av egen erfarenhet att mikrovågsugnar kan ställa till det ibland ;-)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det skulle naturligtvis kunna vara något ”i luften”, men det verkar funka att köra AirPlay med musik som finns på datorn. Ljudet är dessutom inte det där ”elektriska” skorrandet, utan mer metalliskt, som om något var löst och rörde sig i diskanten…

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...