Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Kan ej ansluta till wi-fi efter uppdatering


ensomintevet

Rekommendera Poster

Hej!

Jag har en MacBook vit, plast, ni vet de som inte finns längre. Den är från 2009 och fungerar utmärkt i övrigt. Igår uppdaterade jag till os x yosemite och nu fungerar inte längre wi-fi hos någon annan än mig själv.

 

Jag är på jobbet, ett wi-fi som jag har anslutit till hundra gånger tidigare, men nu kommer jag inte in på internet, det står att jag är ansluten, men jag kan inte söka efter något. Jag har kört diagnos, och får i högerkanten gröna ploppar bredvid de fyra första, men rött vid internet och den sista. Jag har startat om datorn flera gånger, startat om routern och värt att nämnas är att kollegans MacBook är uppkopplad, min iPhone och en iPad. De fungerar mot internet, så felet bör ligga i min dator. Jag har jämfört med en kollega, under systeminställningar, wi-fi, Avancerat och dhcp. Olika ip adresser, olika delnätmask, olika dns och router. Ska det vara så?

 

Nu har jag även fått lösenord till en grannes wi-fi jag aldrig tidigare varit ansluten till och även här kan min iPad ansluta men inte datorn.

 

Tacksam för hjälp!!

 

/emma

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Håll ner Alt-tangenten och klicka på antennsymbolen i dockan, välj nu "Öppna trådlös diagnos". Berätta sedan resultatet för oss.

IP-adressen ska vara olika, för det är vad DHCP innebär - routern tilldelar en enhet en ledig IP-adress och de är dynamiska, inte statiska, vilket innebär att IP-adresserna kan vara olika och inte är samma hela tiden.

DNS-server däremot kan vara samma, det kan du ställa in under Nätverk - Avancerat - Dns.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Okej, trådlös diagnos säger:

 

svag signalstyrka (fast routern är fyra meter bort, och jag får full täckning på antennsymbolen).

 

WAN-anslutningsfel -kontakta Internetleverantörer för hjälp. (Men nu vet jag ju att det inte är fel på internet då "alla andra" kan surfa.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Under wan- anslutningsfel står: wi-fi anslutningen verkar fungera som den ska, men den trådlösa routern kan inte ansluta till internet.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Är det ingen som har några tips? Jag vet att jag haft strul med wi-fi tidigare, men jag anslöt för en stund sedan trådlöst till min iphone och kunde surfa utan problem därifrån. Nu har jag dock förbrukat telefonens batteri..

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har precis kommit på en sak till, det är Telias inbyggda router/nätverk i som trilskas. Jag bodde förr i just detta hus, och anslöt till samma nätverk som jag försöker ansluta till nu, men i en annan lägenhet. Min vän har flyttat med sig routern upp en våning. Inte för att jag vet om det spelar roll, men jag har kunnat använda just detta internet tidigare.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...