Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Blinkande kryssad cirkel/folder/apple logo vid boot


sallemander

Rekommendera Poster

Tjena!

 

Jag har senaste veckan fått stora problem med min macbook pro från sent 2012.

 

I somras bytte jag till en SSD som fungerade utmärkt till för en vecka sedan (Mavericks). Helt plötsligt frös datorn och vid omstart så visar det en blinkande logga som skiftar mellan att vara en kryssad cirkel, mapp med ? i och en applelogga. Jag försökte då med en ominstallation (hårddisken hittas) som lyckades men när det blir dags att boota igen efter installationen så uppstår samma problem igen. Jag misstänkte därför att det var fel på hårddisken.

 

Jag plockade ut hårddisken och körde den i HDTune i min stationära dator som inte visar några fel alls. Jag har även testat att sätta in min gamla mekaniska hårddisk (Mountain Lion) i macbooken, som då bootar fast är VÄLDIGT långsamt väl inne i OS:et. Det funkar bra i ca. 10 sekunder, sedan fryser alla applikationer i ca. 20 sekunder, om och om igen. Kollar jag i aktivitetshanteraren kan jag se att hårddiskaktivitet stannar helt under dessa 20 sekunder som det fryser.

 

Jag har även kört memtest på ramminnena som inte visar fel. Jag testade t.o.m. med andra ramminnena för att försäkra mig att problemet inte låg här vilket inte ändrade på något.

 

Jag undrar var ni tror problemet ligger? Jag misstänker att SATA-kabeln till hårddisken kanske spökar? Kan det vara så att moderkortet är sönder?

 

Tacksam för svar // Salle

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Dåliga SATA-kablar är inte helt ovanligt och eftersom diskarna funkar i din stationära maskin och fel även uppstår med den mekaniska disken i din MBP så kan man ju utesluta dessa som felkälla.

 

Sen kan man undra hur en kabel bara kan bli dålig, men det får vi nog fråga någon på Apple om hur de lyckats med det konststycket....

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...