Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Problem med min MacBook


Per Svensson

Rekommendera Poster

Jag har tidigare aldrig haft några problem med min MacBook (köpt för ca. 4 år sedan). Efter ett par dagar här i Indien har den dock börjat krångla rejält. Datorn började krångla till en början med att den inte drog igång första gången jag satte på den. Den lilla lampan började lysa men skärmen förblev svart. Därefter tryckte jag ner on-knappen och startade datorn igen. Och sedan drog den igång och fungerade som vanligt.

Någon dag efter började det komma bubblor över hela undersidan. (Satte tejp runtom för det började lossnat kring en skruv och längst kanten)

Idag reagerade inte datorn på att jag satte in mina hörlurar utan ljudet fortsatte komma ut ur högtalarna.

Sedan på kvällen när jag skulle starta den igen ville den inte längre dra igång. Lampan började lysa och släckte sedan ner igen. Den betedde sig alltså precis som när datorn går ner i "viloläge" och kunde stå så hur länge som helst. Nu gick det inte längre att trycka ner knappen och dra igång den igen då den bara betedde sig likadant igen. Datorn står alltså i ett rum med (väldigt) hög luftfuktighet. (Min rumskamrat har dock haft en MacBook här i flera månader utan liknande problem). Ställde ner datorn i ett rum med AC, efter några timmar får jag den att starta, ljudet kommer i början och även den vita skärmen med äpplet. Sedan stänger den dock helt ner sig igen. Längre än så har jag inte kommit med den. Den vägrar alltså starta.

 

Tacksam för all hjälp eller tipp som jag kan få för att få igång min MacBook.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Spontant låter det som att batteriet i din laptop gett upp. Det finns få komponenter i en dator som kan svälla så till den grad ( skruvar börjar lossna) och avge vätska = bubblor. Batteriet är huvudmisstänkt även om elektrolytkondensatorer kan misstänkas - i mindre grad.

 

Plåga inte din laptop med fler startförsök. Lämna den om möjligt till service - eller byt batteri själv om möjligt. Kanske inte så enkelt i Indien..

 

Eftersom elektrolytvätskan i batteriet uppenbart läckt ut så kan det ju ha skadat datorn på andra sätt. Tror inte att luftfuktigheten är det största probet här, snarare värmen eller troligare åldern på batteriet.

Även här i sverige så kan vi ju ha 100% luftfuktighet på sommaren - utan problem. Laptopen måste ju då dessutom skruvas isär och rengöras noggrant - förrutom batteribytet.

 

Just my2P-

 

Lycka till

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...