Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Actionkamera vs iPhone 5S


Silverfox

Rekommendera Poster

Jag är sugen på att köpa en GoPro Hero3 Black Edition men ser att det inte är någon bildstabilisator i den. Jag trodde dessa kameror hade en grym stabilisator i dem för jag upplever inte det som skakigt då jag ser på dessa filmer. Eftersom min iPhone också filmar i HD och inte har stabilisator borde resultatet bli det samma om jag fäster den på ett stativ och springer/cyklar iväg med den. Eller hur? Eller är det inte så?

Klart att en GoPro är tåligare och vattentät men den kostar en slant också.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Actionkameror brukar ha en våldsam vidvinkel i sina objektiv, så det är därför det inte ser skakigt ut. (Nu vet jag inte hur det är med just denna modellen.)

 

Så risken finns att din iPhone levererar film som ser skakig ut, eftersom den har ett mer normalt objektiv. Men du får väl pröva. :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ollie Williams

Stämmer att t.ex. GoPro har bättre vidvinkel, det blir ju nästan lite fisheye effekt. Kan inte de nya modellerna men använder regelbundet en några år gammal. GoPro kan ju även filma i 60 fps vilket är bra när det händer lite i bilden. Vet inte vad iPhone filmar i som standard men 5S har ju slowmotion möjlighet med 120 fps.

 

Vad ska du ha kameran till? Jag menar, du kan ju testa med din iPhone lite och se om det blir ett tillfredsställande resultat för dina ändamål.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...