Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Ipad till äldre tv?


maccswe

Rekommendera Poster

Tja!

 

Vet inte om tråden är helt rätt placerad mod får gärna flytta om den ligger galet.

 

Jag har ett litet dilemma.. I sommar så ska vi till landstället och vi har en äldre platt tv med enbart dvi inte hdmi uttag. Jag skulle vilja kunna koppla min ipad/iphone till tv'n på något smart sätt så dottern kan kolla på lite film och även vi andra.

 

Det är en ipad air samt en iphone 5 jag äger, finns det någon lightening till dvi kabel? Sen måste jag ju även få ljud till tvn, funkar det med en 3.5 mm kabel?

 

Tacksam för alla tips jag kan få!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kolla om en Apple-TV kan passa. Du behöver då en HDMI-DVI-adapter och optisk ljudingång på TVn. Eller en optisk D/A-omvandlare.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Med tanke på hur billiga en platt-tv är just nu så skulle jag köpa en ny om jag vore du eller göra som Telly82 säger.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Yes, det får bli en ny tv. Men en annan sak då, hur får jag bild/ljud från en ipad air/iphone 5 om jag har hdmi/usb port på tvn?

 

Jag har idag en macmini kopplad till tvn hemma samt en chromecast i sovrummet. Jag kommer spela upp innehåll från plex och tredjepartsappar såsom viaplay och AVPlayer. Har ju inget trådlöst internet på landet.. Billigaste och enklaste sättet?

 

Edit:

 

Kom på att vi har en kabel som man kan koppla mellan ipad och tv denna är dock för gamla uttaget på ipad/iphone inte lightning. Jag har en adapter hemma för gammaltuttag> lightning som jag har i bilen, kan det funka?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det finns adaptrar lightning till HDMI.

 

Du kan nog INTE ha två adaptrar seriekopplade (alltså inte från lightning till gammal 30-pin och sedan från 30-pin till HDMI.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...