Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Xcode-projekt på två datorer


TB-000

Rekommendera Poster

(Det här känns som standardfråga 1A, men jag har inte lyckats hitta svaret på google...)

 

Jag programmerar normalt i Xcode på iMac (mera kraft och större skärm). Ibland vid resor vill jag kunna jobba vidare med ett projekt i Xcode på MacBook Air (enklare att bära med). Vad är det smarta sättet att med så litet strul som möjligt kunna jobba på ett Xcode-projekt växelvis på två Macar?

 

OS X server har något som heter Xcode-server. Är det en smidig väg? Jag betalar gärna 150 kr för OS X server om jag kan klara mig med mindre strul på det sättet.

 

Är det någon som har erfarenhet? Finns det någon beskrivning på nätet som någon har en länk till?

 

Tack på förhand till alla som svarar!

 

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Använd versionshanteringen.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Naturligtvis använder jag versionshanteringen när jag jobbar i xcode.

 

Men för att det ska fungera smidigt med två datorer så måste ju den ena fungera som en gitserver för den andra att koppla upp sig mot. Hur får man till det smidigt?

 

Naturligtvis kan man grotta ner sig i gitmanualerna om hur man gör en gitserver, men det känns som något grundläggande som apple redan borde ha tänkt på. Det känns som att det borde finnas en färdig lösning som man bara kan använda. Men jag har inte hittat den.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ifall det är fler som funderar på detta så...


Först försökte jag använda Xcode server i OS X Server för Mavericks. Konfigurationen av Xcode server har bara några få saker att fylla i, så det verkar väldigt enkelt. När jag sedan försökte använda det från Xcode, så fungerade det tyvärr inte. När jag gjorde "push" i Xcode så fick jag bara ett snurrande kugghjul och "push" blev aldrig klart. Eftersom jag inte fick något felmeddelande så vet jag inte vad som gick fel. Till slut avinstallerade jag OS X Server.


Mitt andra försök var att göra det med litet mindre avancerade verktyg, och utan den snygga paketeringen. Jag följde Tom Dallings råd för hur man kan sätta upp en git server. http://tomdalling.com/blog/software-processes/how-to-set-up-a-secure-git-server-at-home-osx/ (Eftersom jag bara ska använda den på mitt LAN, så hoppade jag över stegen med att öppna brandväggen.) Sedan använde jag git-kommandon på kommandoraden i terminalen för att flytta in mina Xcode projekt i repositories i min "git server". Efter att jag på det sättet fått in allt i git servern (remote repositories), så fungerar nu Xcodes menyer för versionshantering tillsammans med min "git server".


Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...