Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Ny kamera


Jobbe20

Rekommendera Poster

Tjena!

Går i tankar om att köpa min första kamera. Har kollat på båda kompakt och systemkameror, vad tycker ni? Några förslag?

 

Tack på förhand!

 

/Jonathan

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Lättare om du ger oss en budget.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Själv började med en liten Casio "kreditkortskamera" och den var hel ok att ha med sig i fickan jämt och ständigt men allt eftersom mobilkamerorna blev bättre så blev den överflödig.

 

Efter det köpte jag två st Kodak Easyshare kompaktsystemkameror (en Z612 och en Z812). Z612:an tar klockrena bilder och används fortfarande flitigt av hustrun i familjen. Z812:an används fortfarande av barnen men oftast i dagsljus och helst utomhus då den inte klarar dåliga ljusförhållanden lika bra som Z612:an. Smidiga och användbara.

 

I hushållet finns även en kompaktkamera - Nikon Coolpix L27 som sonen fick i julklapp. Den är på 16 megapixel och 5x optisk zoom. Tar förbannat bra bilder för det priset.

 

 

I höstas ville jag då ha en riktig digital systemkamera och efter mycket springande i butiker, klämmande på olika kameror och grubblande så föll valet till slut på:

Pentax K-50 med två objektiv 18-55 och 50-200. De två största anledningarna till detta val var att:

 

1.Såväl kameran som objektiven är väderskyddade.

2. Greppet passar mina händer bättre än både Nikon och Canon.

 

Annars tror jag inte det är några stora skillnader på de olika märkena idag. Det är väl mest tycke, smak och användningsområde som avgör. Ska du filma mycket så finns det de som är bättre än andra. Kolla på de paket som säljs i butikerna där du ofta får kamerahus och två gluggar till bra pris. Åk till "snabbköpsladorna" och kolla in kamerorna och kolla sedan på nätet om du hittar samma kameror till lägre pris. Det finns många kameraspecialister på nätet som har riktigt bra priser.

Kan rekommendera Scandinavian Photo som jag köpte min kamera ifrån. Var inne i deras butik i Stockholm då jag behövde hjälp. Supertrevlig kunnig personal, snabb hjälp och goda råd på köpet - precis det man behöver när man är grön.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej!

 

Hade tänkt mig omkring 4000-5000. Tack för din åsikt!

 

/Jonathan

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...