Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

En månad med en android telefon! Iphonen 5 på hyllan.


DruttenSE

Rekommendera Poster

Hej



För ett tag sedan skrev jag en tråd om Win8 och Android systemet med frågan om dom var ett hot mot iOS systemet.


Då var det någon som fråga om jag fick betald av Apple att framföra min mycket positiva åsikter om apple systemet.


Vilket jag naturligtvis inte får men det hade varit roligt om man fick det.



Jag har den filosofin att är det så att jag tycker något är bra så säger jag det och förmedla det, men jag skriver inte bara positiva saker utan finns det något som jag tycker är snett så skriver jag det också.



Så för att klar göra det hel, så är det här min personliga reflektion på Android systemet.



Jag har länge fått höra att android systemet är så bra och man kan göra så mycket men också att det är fritt, inte så låst som IOS systemet.


Jag testa olika enheter med androidsystem.


Det börja med en Nexus 7 sedan fick jag en Samsung Galaxy 2 som jobb telefon, den har jag lämnat tillbaka.


Den tråden kan ni söka på och det som står där stämmer till stor del på det som jag kommer att skriva om den här gången.



Telefonen är inköpt, 9 Feb 2014



Vi börjar med vad jag har köpt för telefon.


Efter att ha titta runt och funderat så kom jag fram till att det får bli en Sony Xperia Z och det hänger ihop med framför allt priset men också att Sony


inte är ett dussin företag som slänger ut telefoner som t.ex Samsung, Lg m.m.m



När det gäller priset som blev 3 290 kr på El giganten så kan man fundera på hur en telefon som presenterades 7 februari 2013 som flaggskeppet för


Sony knappt för ett år senare fallit så mycket i pris.


När den kom så kostade den 6 500 kr och med enkel matte så har den på ett år fallit med 3 210 kr, vilket är nästan halva priset.



Enligt försäljaren så är mobiler färskvara, så efter ca: tre månader är telefonerna ”ute”.


Med den här takten så kommer telefonerna vara ”ute” innan dom kommer till affären för försäljning.



Nu till själva telefonen.



Sony Xperia Z är en 5 tum stor telefon som ligger bra i handen, har inbyggt batteri och det i sin tur gör det lite svårt att byta när batteriet inte tar laddning men i den här takten som telefonerna blir gammal så spelar det ingen roll.


Telefon är vattentät så hamnar den i bäcken så ska den klara att vara vattentät i 30 min på ett djup av 1 m.


Både framsidan och baksidan är det glas vilket gör att man gärna köper ett skal till den men enligt Sony och dom filmerna som finns på Youtube så ska den vara stöt säker men som vanligt är hur och vilket material som finns på golvet som avgör om telefonen går sönder eller inte.


Framskärmen har från leverans redan dit satt en skärmskydd av en plastfilm som skyddar mot att glassplitter om den skulle gå sönder och det tyckte jag var bra tänkt.



Prestanda är 1.5 Ghz Snapdragon S4 CPU med 2 Gb ram och 16 Gb lagrings utrymme, det finns möjlighet att sätta dit ett minnes kort med stöd upp till 64 Gb.



Skärmen är 5 tum stor med en upplösning på 1920x1080


Den har två kameror en på framsidan på 2,2 MP och en på baksidan som 13 MP.


Storleken är 13.9 x 7,1 x 0,79cm och väger 146 gram



Till slut batteri som är 2 330 mAh och enligt Sony ska klara 11 timmar samtal samt 550 timmar standby men som alla vet stämmer inte det och de kommer jag att ta upp senare.


Telefon kör med android system 4.3 men i slutet av februari och början av mars så kommer 4.4.2. och den är inte rotad eller upplåst på något sätt utan det är sonys egen android system.



Mer kan ni läsa på Sony Xperia Z



Nu kommer någon att säga, varför valde du inte Samsung Galxy 4 s i stället?


Det hänger ihop med att jag personligen inte litar på Samsungs produkter men den diskussionen kan vi ta någon annan dag, den här tråden ska handla om att använda android systemet under en månad och låta min iphone 5 ligga på hyllan.



Till den här telefon använder jag tre olik handsfree set, Sony MW1, SBH20, MW600 samt sony smartwatch 2.


Av dom här tre head seten så var den en som inte fungera så bra till Z från början och det var MW600, efter samtal så stängde den inte av mikrofonen vilket var irriterande


så den förpassade jag snabbt till hyllan.


Jag har även utrustat telefon med ett micro sd kort på 64 Gb, vilket kan behövas.



Det här var lite bakgrunds info om själva telefonen.




Systemet



Programvaran i telefon är Android 4.3 och att försöka göra jämförelse med dator system så är det som windows, det vill säga, buggit.


Det har gjort är att Google har tillverkat eller rättar sagt man köpt systemet från Android Inc som dom sedan har gjort en öppen plattform som gör


att andra smart telefon tillverkare har anamma.



Med att det är så många som olika tillverkare så får man lika många android system vilket gör att programmen på Google Play (deras App Store) är behäftad med buggar och program koder som inte fungera fullt ut.



Vi kan gå till den Z telefon, den är tillverkad av Sony, dom har tagit grund android systemet och lagt på sitt eget utförande och hade varit så att jag hade


köpt den från någon operatör, t.ex telia så hade dom i sin tur lagt på sitt lull lull vilket gör att telefon blir seg och inte fungera optimalt, lite som


att köpa en pc med massor av förut inställda program som gör att den segar ner datorn.



Vill man ställa in telefon mycket och då menar jag mycket så kan man göra det, men det finns en fara i det genom att helt plötsligen kan man få telefonens


skrivbordet att se ut som f-n, det har jag själv fått uppleva men gillar man att peta och laga system så är Android systemet något för dig.



Som en Windows dator så måste telefon ha ett antivirus program, för har man inte det så kan det blir problem, som t.ex att man kan få reklam banner som


frågar om man vill köpa små blå piller eller ring med den här operatören för den är billigaste.


Man kan få ett mail från polaren undrar varför jag sänder reklam till honom om små blåa piller.


Så ni som har Android telefoner, skaffa ett antivirus program.


Själv har jag trustGo av tre skäl, först gratis, två den stoppar dom värsta problem , tre det är skonsam mot CPU.


Köp inte MacAffe eller liknade, av samma skäl att man inte ska köpa det till sin pc, dom segar ner systemet.


Samt att dom är dyra.


Det finns gratisversioner som fungera lika bra, som t.ex TrustGo eller som på PC Microsoft egna antivirus program, men det är en fråga hur paranoid man är.



Eftersom det inte finns någon som kollar om programmen som finns på Google Play är bra skrivet, och fungera bra på andra telefoner, så översvämmas deras butik av program som är dåligt skrivna, fungerar till en telefon men inte en annan telefon, innehåller trojaner eller dylikt.


Nu ska jag inte sitta här och säga att alla program på Google Play är behäftad med virus och trojaner men många av spelen är det så.



Programmen som man köper genom deras app stor, Google play, sa jag att dom inte fungera optimalt och det stämmer, och sedan är det inte hela program, har man t.ex en headset på blåtand så är det inte säkert att när man ladda ner programmet till headsetet från Google play, får man inte allt man behöver.



Till mitt headset MW1 så var programmet uppdelad i flera små program, vilket gjorde att man inte vet om man har fått det man behöver.


På den punkten behöver man tänka om, och baka ihop alla små program till ett program med val möjlighet att kryssa ifrån det man inte vill ha.



För några dagar sedan skaffa jag mig en smart klocka, men den är inte så smart och programmen som finns till klockan är inte att hurra för.


Vi kan gå till den funktionen som gör att man kan styra walkman, det programmet som man spelar upp musik med.


Enligt google play butiken så finns det flera olika små program till klockan som gör att man kan styra spelaren utan att ta upp telefon ur fickan, vilket


är en bra ide, men som vanligt så finns det dåliga program som inte fungera, jag kan ta exempel.


Programmet som jag installera på klockan heter Power control smart extra och skulle göra att jag kan kontroller musikspelaren i telefon från armen, men när jag hade installerat det och test kör så händer ingenting, absolut ingeting och enligt beskrivning ska den funka med min smart watch.


Med det här exemplet så visar det att har man kontroll på programmen att dom fungera som dom ska på vilken andriod telefon som helst så slipper man att bli förbannad.


Där har andriod samhället något att lära från Apple.



Ska man säga något positivt om Android systemet så kan ändra skrivbordet till passa sin egen smak men det är allt, tycker jag



En annan sak uppdaterings frekvensen på telefon, min telefon har 4.3 men sedan i oktober, om jag minns rätt så kom 4.4 och därefter en del uppdateringar så att nu är man uppe i version 4.4.2.


Det är ett stort fel med android systemet att man inte kan installera det senaste operativsystemet i telefonen.


Det finns dom som fortfarande kör med android 2.3 eftersom tillverkarna skiter i dom användarna medan apple när dom uppdatera sitt system tänker på


dom som har lite äldre telefoner, som t.ex den senaste uppdatering till 7.0, då kunde dom personer som har en Iphone 4 uppdatera till 7.0, där är en sak


till som android samhället kan lära sig av Apple, men det ska skjutas in att det gäller även telefon tillverkarna, för dom har ett stort ansvar eftersom dom tillverkar själva hårdvaran.



Ska man se positivt på android systemet så kan det mycket och är fritt men du får betala ett högt pris om du vill ha den friheten, då menar jag buggiga program, inte kompletta program, program som fungerar utmärkt på en telefon men fungera dåligt på en annan telefon.



Min personliga framtidsskådning är att styra man inte upp android systemet snart så kommer den att haverera i ett kaos , men en systemet som är mera en reklam pelare än en telefon.



När vi är inne på programvara så kan jag nämna att det synk program som sony har till macen fungerar inte, men det gjorde det i början, och då var den så seg att mitt gamla modem var snabbare.


Med programmet skulle man kunna synka sina Itunes spel listor, vilket man inte kunde, och som vanligt blev allt seg, så segt att min väggklocka i stora rummet, fundera vad är det som händer?


Jag växla till ett litet program som heter Androids filöverföring, och då blev det fart på filöverföring till mitt minneskort.



Ta imot samtal på android telefonen


Jag kan bara säga en sak om det, de går men det är inte mera med det, den svara som vilken telefon som helst men att ringa från kan vara knepigt.


Du kan ringa på tre sätt, nä, nu ljuger jag det finns ett fjärde sätt men det kommer jag i slutet av den här texten.


Du kan slå numret som vanligt, eller via kontakter, och som tredje sättet är genvägar på skrivbordet, vilket är en bra sak om man skulle ringa till folk ofta.


Det fjärde sättet är via röst styrning, som på den här telefon är en katastrof, den funkar inte alls, säger man, ”ring mamma”, så ska den ringa 888849202, vilket är inte ens hennes telefonnummer, så Sony kom ingen, fixa det.



Som slut ord på den här sektionen, kan man fråga sig, är det ingeting bra med Android systemet, jo, det finns några funktioner som fungera jättebra, och vi börjar med förslagen man får när man skriver något, den funkar jättebra, faktigtst, där kan Apple lära sig något.


Även funktionen med röstintalning är jag imponerande av, den fungerar, också jättebra, av det jag har användent den så har den hört rätt för det mesta.


Varför den inte fungera på Iphone kan hänga ihop med att Siri inte finns på svenska än, vilket är också en sak som jag saknar, när det gäller Iphone.



Nu till några saker som hänger ihop med systemet.



Batteri



Batteriet på min z räcker bara en dag, så på kvällen måste jag sätta den på laddning, men då säger någon, om du stänger av blåtand, nätverket och drar ned ljuset på skärmen så får du längre batteri tid, men jag vill inte det, jag vill ha blåtanden på för att lyssna på musik, och surfa eller kunna se på skärmen när jag är utomhus.


Jag ska inte behöva vi ta några åtgärder för att saker och ting ska fungera, där är en ska som dom border ta sig en funderare, och snegla på apple eller göra som vanligt, själ.


Med min iphone så håller den batteriet i ca: en vecka och då är blåtanden påslagen och wifi funktionen.



Anslutningar



Bluåtand



Blåtanden funkar inte med dom enheter som ska fungera på andriod systemet, t.ex jag har ett hedset som inte funkar som den ska, föresten det står lite längre upp i början av den här texten.



Nätverk



Det är en sak till som inte fungerar som det ska, vi kan bara se när jag upp hos min syrra och svåger och ska koppla upp min telefon på deras trådlösa nätverk, det går det inte att koppla upp sig även om man har rätt lösenord, så efter några gånger man har försökt så syns inte deras router i listan längre och det verkligen suger.


Där fungerar det jättebra på Iphone.



Ljud



Sony kan det här med ljud och det märks på min z telefon, där imot så suger dom olika program som har för att spela upp musiken.


Min telefon har sonys program som heter walkman och den gör som den ska, men däremot så har den en del små saker som gör det hela irriterande, som t.ex jag kan inte se spår numren på den ”cd” jag tänkte spela, man vill att den ska spela upp låtarna i rätt ordning.


Har försökt med andra program men dom har samma problem eller så har den så många inställningar så man tröttnar på att försöka ställa in programmet.



Ljudet ut i lurarna är jätte bra och det är högt, nästan för högt, men då kan man ju sänka och där är apple dåliga på, styrkan på ljudet.


Använder man andra lurar än dom som följer med, så blir man inte besviken.



Video



Den inbyggda video spelaran är inte så mycket att komma med, men eftersom jag redan har betalat för MX Player så använder jag den.


Bilden är kanon bra, skärpan är inget att klaga på, men om man ska göra det så har bilden tedens att bli lite för mörk, vilket gör at scener som ska vara skumma, blir mörka, men annars är bilden bra.



Kamera



Kameran ska vara på 13 Mp, vilken den kanske är, men ska jag ta kort med upplösningen så bilderna fyrkantiga, inte widescreen format.


Ska jag ha widescreen så måste jag går ner till 9 Mp, varför det?


Den kan fota i välldigt svagt ljus, jag gjorde ett experiment, jag fota i mitt sovrum där jag har en projekterande klocka, den syns på bilden, visserligen svagt, men den syns.



Ska man klaga på något, så är saknad av en kamra knapp, men det har dom satt dit på z1 och z2.



Tillbehör



Jag har två handsfri set som jag använder till telefonen, och den som jag använder mest på jobbet är MW600, när jag har iphonen använder jag den, för med den så fungerar det att ringa upp med rösten, men till Z telefon så fungera den väldigt dåligt, den stänger inte av mikrofonen efter avslutat samtal, därför hamna den på hyllan tills jag byter till Iphone 5.


Så nu under tiden som jag använder android telefon i jobbet så använder jag SBH20 och det funkar som den ska, men när jag går hem på kvällarna så hänger jag på mig ett annat headset, sonys MW1 och den gör vad den ska, och om ska säga något, så är det segheten mellan när man trycker på play knappen, så är det inte säkert att den börjar spela musik, det har lett till att man har trycket flera gånger, och det har resulterat i att headsetet hängt sig.



Nyligen köpte jag in en sony smart watch 2, för jag tänkte det skulle vara ett komplement till Z telefon.


Enligt tillverkaren skulle finnas uppåt 400 små program som skulle fungera till den, men det finns i dags läget bara 250 st, och hur många av dom här som


fungera, har jag ingen aning om.


Varför ska man ha en smartwatch kan man fråga sig, jo, om det regnar och det ringer så kan svara utan att ta upp telefon, det men förut sätter att du har hörlurar kopplad till telefonen.


Du kan styra telefonen från klockan, kolla mailen, Facebook. samt kalendern, men frågan är, behöver man den, och där är svaret NEJ, den kan för lite


och har för dåligt batteri tid.


Den har visserligen bättre batteri tid än Samsung galaxy go som man måste lägga på laddning varje dag, det behöver man inte gör med den här.


Var tredje eller var fjärde dag måste man lägga den på laddning.



Nu har vi kommit till slutet på det hela, så nu ska jag försöka summera mina personliga tycke om android systemet, så kan säga så här.



Positiva



Flexibel, man kan göra massor med den,


Har en del bra funktioner, som t.ex genvägar på kontakter på skrivbordet, så att man kan snabbringa upp dom.


Man kan byta ”lanchur” på telefon så man ställa i skrivbordet efter egen smak, det tycker jag är en bra funktion, men hur bra är det för systemet.


Den har google i sig, vilket jag nummer börjar och gilla, men jag sväljer inte hela google familjen, bara vissa saker.



Negativa



Batteri tiden för systemet är en katastrof, den håller batteriet i en dag om man har tur.


Seg telefon, systemet har kaka på kaka som vi får skylla telefon tillverkarna på


Dåligt skrivna program


Uppdaterings frekvensen av systemet som är dåligt, och det får man nog skylla på telefon tillverkarna på.


Dåligt support på systemet, vilket igen kan skylla telefon tillverkarna.




Som slutord



Är android ett hot mot IOs, svaret på den frågan är, Nej


Det kan bli, Ja, om dom gör något åt säkerhets hålen dom har i systemet, samt ställer större krav på telefon tillverkarna att dom tar sitt ansvar


för dom telefoner dom tillverkar.



Risken blir att Windows kommer att ta mark eftersom dom har gjort en appel, det vill säga, dom tillverkar både hårdvaran och mjukvaran själv eftersom dom köpte Nokia mobil.


Att komma med argument att man kan ställa in telefon på 1000 olika sätt, håller inte, för 90 % av dom som har mobil vill bara kunna ringa på den, kolla Facebook, maila, spela spel.


Dom bry sig inte om man kan ändra systemet eller byta lanchen, eller annat som har med systemet att göra.



Att rota telefon, kan göra om man vet vad man gör, men där finns det även dåligt hopsatta system som visserligen snabbar upp telefon, men kan i bland göra att funktioner i telefon inte fungerar, t.ex kameran.



Nog om detta, månaden är snart slut och jag kommer att lägga den här telefon på hyllan tills jag ska leka med den och rota den, för lite skoj ska man ha.



KOM IHÅG DET HÄR MINA PERSONLIG FUNDERINGAR OCH ÅSIKTER, GILLAR DU INTE DEN, HÅLL DEN FÖR DIG SJÄLV.


HACKAR NI PÅ MIN STAVING.


TÄNK PÅ ATT JAG ÄR DYSLEKTIKER OCH JOBBAR MED DEN SÅ JAG BEHÖVER INTE HA NÅGON SOM PÅPEKAR ATT JAG STAVAR SOM EN


KRATTA, FÖR DET VET JAG REDAN.






Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Bra skrivet!

 

Jag har också ägt en Xperia Z. Fint med stor högupplöst skärm och IP klassningen men efter ett par månader så blev suget efter iOS och iPhone för stort så den åkte ut på Tradera...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Intressanta tankar! Jag har nyligen haft min första riktiga Android upplevelse, då jag köpte en Galaxy Note 3 förra månaden. Väldigt trevlig mobil med underbar skärm och otroligt bra pekpenna med många funktioner. Som du säger, det är inget fel på funktionerna i Android, men jag tycker nog att för stor vikt läggs på själva funktionerna så det glöms bort många viktiga detaljer, som gör det svårt för en iPhone användare att permanent byta till Android. Än.

Funktionerna är inget måste, utan de är mer som extra lull lull och det som verkligen spelar roll för mig är att allt ska fungera och batteritiden ska vara bra. Jag förstår dock inte hur du kan få ut en vecka batteritid med din iPhone 5. En enorm besvikelse för mig var hur marginellt bättre batteritiden är i min Note 3 än min iPhone 5. Note 3 har blivit så kritikerrosad om att ha exceptionell batteritid och det var delvis därför jag köpte den. Sedan märker jag snabbt att den faktiskt inte ens orkar med en hel dag av mitt användande d.v.s, den ligger på ungefär samma halvbra batteritid som min iPhone.

 

För att prata lite om kameran i min Note 3, så var det en till anledning till varför jag köpte den. Filma i 4K var inte det viktiga, utan det var snarare att man kan ställa in hur stor man vill att bilder/videor ska bli, att man kan fixa med videon så det blir extra mjukt, snabbt, slow motion osv. Väldigt dåligt är dock att man måste gå in i inställningar för att ställa in så telefonen kan ta mörkerbilder. Inte ens med inställningen påslagen tar den i närheten lika bra mörkerbilder som min 1,5 år gammal iPhone 5. STORT minus.

 

Jag är inte helt nöjd med Note 3, men jag är inte heller helt nöjd med min iPhone 5, eftersom det saknas för mycket på den som min Galaxy har. Dessa två lurar kombinerade hade varit ultimat. Det kommer aldrig hända, men jag har stora förhoppningar om iPhone, då det hela tiden kommer nya funktioner och de närmar sig Android sakta men säkert. Samtidigt kommer Android bli mjukare, men de lär aldrig hamna på samma premium nivå som Apple alltid varit på.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej

Okej, jag kanske tog i lite när det gäller Iphone och batteri tiden, men saken är den att har jag en full laddad Iphone och en full laddad Android telefon och sedan lägger dom påslagna på kvällen, då har android telefon tappat 8-10 % av batteri kraften, medan iPhone har bara tappat 1-2 % av sitt batteri.

Sorry att jag skrev lite fel, men det är så här jag har upplevet när jag har kört android telefon, batteriet dör snabbar på en sådan telefon imot vad den gör på en Iphone.

 

Sedan kan jag meddela att jag nummer kör med min Iphone 5 och det funkar som det ska, utmärkt, synd att jag tycker skärmen är lite liten, men man vänjer sig.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...

Hej

Efter att ha bytt tillbaka till Iphone 5, vad är det jag saknar från Android telefon som inte finns på Iphone?

 

Vi kan börja med Google och dess funktioner.

Där är det sökfunktionen som jag saknar och främst är det där man pratar istället för att skriva in frågan och det hänger ihop med att jag är dyslektiker, den är dåligt på Iphone.

Ska man komma till försvar när det gäller Siri på Iphone så finns den inte på svenska och tänker jag efter så har inte google sin röst sökning helt på svenska, du kan inte säga "Ok, google" och den lyssnar, bara trycka på knappen och sedan prata.

 

En annan funktion som jag saknar är Google drive, som blir en hårddisk på molnet och som har som standard 15 Gb, vilket är mera än vad iCloud har, som har bara har 5 Gb i gratis form.

 

Sedan var det inte mycket mera från Android telefon som jag saknar.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej

Efter att ha bytt tillbaka till Iphone 5, vad är det jag saknar från Android telefon som inte finns på Iphone?

 

Vi kan börja med Google och dess funktioner.

Där är det sökfunktionen som jag saknar och främst är det där man pratar istället för att skriva in frågan och det hänger ihop med att jag är dyslektiker, den är dåligt på Iphone.

Ska man komma till försvar när det gäller Siri på Iphone så finns den inte på svenska och tänker jag efter så har inte google sin röst sökning helt på svenska, du kan inte säga "Ok, google" och den lyssnar, bara trycka på knappen och sedan prata.

 

En annan funktion som jag saknar är Google drive, som blir en hårddisk på molnet och som har som standard 15 Gb, vilket är mera än vad iCloud har, som har bara har 5 Gb i gratis form.

 

Sedan var det inte mycket mera från Android telefon som jag saknar.

 

 

Vad är det som hindrar dig att använda Google drive på din iPhone?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej

Som svar på eran fråga om Google Drive, så har jag den installerad på min iphone och min padda samt på mina macar.

 

När det gäller Google funktioner så finns dom flesta till iphone och macar, så där är det inga problem.

 

Tyvärr är det själv android systemet, eller rättar sagt pålägget som telefon tillverkanar lägger på android som är felet.

Ska man jämn för, så är android telefoner, utom Nexus enheterna som att köpa en Windows dator, fullt med skitprogram som bara stökar till det och sackar ner telefonen.

 

Som jag skrev i ovan.

Android kan bli bra men då måste Google ta i med hård hanskarna och styra upp säkerheten samt rensa upp bland dåligt skrivna program.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej

Som svar på eran fråga om Google Drive, så har jag den installerad på min iphone och min padda samt på mina macar.

 

När det gäller Google funktioner så finns dom flesta till iphone och macar, så där är det inga problem.

 

Tyvärr är det själv android systemet, eller rättar sagt pålägget som telefon tillverkanar lägger på android som är felet.

Ska man jämn för, så är android telefoner, utom Nexus enheterna som att köpa en Windows dator, fullt med skitprogram som bara stökar till det och sackar ner telefonen.

 

Som jag skrev i ovan.

Android kan bli bra men då måste Google ta i med hård hanskarna och styra upp säkerheten samt rensa upp bland dåligt skrivna program.

 

Så hur kan du sakna den om du har den installerad? :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...