Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Iphone batteri rasar!


Tralala85

Rekommendera Poster

Har sedan en tid tillbaka rejäla problem med batteriet på min 1,5 år gamla iphone 4s. Och det är rejält mkt större en vad jag kan hitta hos andra i detta forum. Så fort jag använder den surfar eller använder appar. Så rasar batteriet. Det kan vara från 90% till att det tar slut på under 15-20 mín. Använder jag den inte alls så håller det bättre. Men då måste den ligga helt orörd. Ibland hjälper det att starta om och då kan batteriet vara tillbaka på högre nivå igen. Men använder jag den rasar det igen. Ibland så går det inte att starta om, utan då signalerar den att den vill att jag sätter i laddaren. Låter jag den då vara en stund utan att sätta i laddare så kan den gå att starta igen, och batteriet kan då vara tillbaka på hög nivå tex. 70% eller mer.

Har försökt med alla vanliga knep att stänga av det jag kan (alla rekommenderade funktioner kan jag inte stänga vissa använder jag). Minnet ska bara vara halvfullt... Vad mer kan vara felet? Vill helst slippa återställning då laptopen jag hade mitt Itunes installerat i också lagt av. Jag kommer inte åt det....

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

iPhoneReservdelar.se

Byt batteri ?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Men det kan hjälpa med en total återställning ibland... Batteriet ska inte vara slut.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

iPhoneReservdelar.se

Josf, det är batteriet som det är fel på. Om du själv fått ut ny telefon p.g.a. liknande fel så tror jag att dit fel berodde på problem med logikkortet som också innebär att telefonen töms mycket fort, men i det senare fallet gör den detta även om man inte använder den, den blir dessutom varm på baksidan då den jobbar hela tiden.

Sedan skriver TS att telefonen är 1,5 år så ingen garanti kvar, och batteri är faktiskt förbrukningsvara så att få ut en ny är inte alternativet för TS

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Både min och hustruns telefoner (vi har båda 5s) har börjat uppvisa detta. Faktiskt började det inom 24 timmar från varandra..!

 

Exakt samma symptom: Man märker hur batteriet plötsligt börjar ladda ur, oavsett om man använder den eller ej. Hjälper inte att stänga av mobilnät/wifi eller att avsluta samtliga appar. Dessutom blir den rejält varm på mitten av telefonen.

 

Har provat att stänga av och starta igen. Har inte provat att återställa, men känner mig inte så sugen på det.

 

Mycket märkligt att det drabbar oss båda två så här nära inpå varandra. Vi har ju inte ens haft mobilerna lika länge. Trodde först att det var någon app som vi båda hämtat hem och som börjat spöka.

 

 

/ Kiwi

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kan följa upp det jag skrev ovan:

 

Vi körde en återställning på båda telefonerna och läste sedan in senaste säkerhetskopian (som vi förstås tog innan vi återställde). Det var för några dagar sedan. Ingen av oss har haft några problem med värmeutveckling eller batterislukande sedan dess.

 

 

/ Kiwi

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Lustigt, jag har fått flera telefonsamtal från bekanta som råkat ut för samma sak och för dom har återställning funkat.

 

Lite olustigt att sånt kan hända bara sådär??

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 4 weeks later...

Får väcka upp tråden, för nu har det hänt igen:

 

Både min och hustruns 5S har idag börjat bli väldigt varma och förlora batteriladdning. Både mysko och irriterande.

 

Vi har en guld och en »rymdgrå«, köpta vid olika tidpunkter, men delar iCloud-konto. Däremot använder vi väldigt olika appar, även om några (Facebook, Instagram och några till) är desamma. Man funderar på om det är någon gemensam app som nyligen uppdaterats som suger energi. Fast att ingen annan har reagerat..?

 

Fortsätter problemen i morgon, så får det väl bli en återställning igen. Men jag vill veta varför våra telefoner beter sig så här – och jag vill att det slutar.

 

 

/ Kiwi

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har samma problem med min iPhone 4s sedan en tid tillbaka. När jag använt Map My Walk och ska spara så stänger telefonen av sig och säger att batteriet är helt slut, trots att det kan ha varit på 80 procent innan jag började. Idag hände samma sak när jag använde sr-appen. Fattar inte vad problemet är, har knappast med apparna att göra känns det som, utan något med telefonen. Min har inte känts varm som andras här i tråden. Den är dessutom över två år gammal, så inga garantier som gäller här skulle jag tro. Är det nytt batteri som gäller eller vad tror ni?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ska lägga till en sak: Vid förra tillfället så märkte jag en sak till som var konstigt, förutom att batteriet försvann snabbt och telefonen blev varm. Det var att kortkommandona hade försvunnit. Hela listan var försvunnen och det gick inte heller att lägga till nya.

 

Nu har samma sak hänt! Kortkommandona är borta och det går inte att lägga till fler. Hjälper inte att avsluta samtliga appar och sedan starta om telefonen.

 

Känns verkligen som om operativsystemet är att skylla på och inte någon app. Men det är ändå väldigt konstigt.

 

 

/ Kiwi

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...