Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Upploppen i Husby


kiwi

Rekommendera Poster

Inte för att det spelar någon roll, men jag undrade bara när du slutade lära dig något istället för att bara tycka. Är det ett angrepp?

Inte alls.

Jo, det är det. Du föringar föraktfullt det jag tycker och det jag skriver. Men vad har mitt tyckande att sätta emot ditt allvetande?

Jag trodde detta var ett forum för utbyte av tyckande, men även där har jag fel?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • Svars 328
  • Created
  • Senaste svar
Mr. Mxyzptlk

I ett åsiktsforum, vilket detta är, får man tycka saker.

Man kan bemöta tyckanden som man tycker är korkade, felaktiga eller grundade på fördomar.

Man behöver inte kalla den åsiktsmotståndare, som tycker, för en massa saker.

 

Det är trots allt en viss skillnad på att skriva:

"Hur kan man vara så dj*vla dum så man tycker som du?"

 

eller att skriva:

"Läs på innan du tycker, fakta som inte stöder ditt tyckande (men mitt) finns att hämta här, här och här!"

 

Hur kan man vara så dj*vla dum så man inte förstår skillnaden? ;) ;) ;)

 

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Mattiasgbg

Medierna ska ge fan i att direktrappotera händelserna tyckte en polis i morse i TV.

De ger slöddret bekräftelse...kan nog hålla med...

 

Alexandra Pascalidou har skrivet ett bra inlägg

 

http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/alexandra-pascalidou-dar-jag-vaxte-upp-kanaliserade-killarna-sin-ilska-genom-att

Myndigheter ska ge fan i att tycka om mediernas arbete.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 

Borde inte du som trådskapare ha lite åsikter först?

 

 

Jodå. :) Jag började dock tråden väldigt tidigt på morgonen innan jobb och hann inte skriva något då.

 

Till saken: Som andra har påpekat, så finns det inte bara en förklaring till vad som händer – och därmed inte bara en lösning. Därför betackar jag mig för alla "förståsigpåare", oavsett om de kommer från extrema vänster- eller högerkanten, som påstår att de minsann har sett det vi andra har missat.

 

Bullshit.

 

Vänsterkanten säger att detta är resultatet av en högerpolitik och att lösningen är att byta regering. Högerkanten säger att detta beror på invandringen och att lösningen är att stoppa invandringen.

 

Mycket konstruktivt. Not.

 

Först och främst måste våldet upphöra. Det får inte finnas någon acceptans för att bränna bilar eller att kasta stenar på poliser och brandmän. Ingen. Då har det demokratiska samhället kapitulerat och vi kan lika gärna låta anarkisterna storma in i riksdagen.

 

Sedan måste de skyldiga i möjligaste mån hittas och straffas. Man måste ta ansvar för sina handlingar, oavsett om de sker i affekt eller ej. Så fungerar ett bra och rättvist samhälle.

 

Många pratar om att samhället (i form av polisen) måste föra en dialog med invånarna. Vilka invånare då? De flesta som bor i området är säkert inte glada för det som händer, oavsett om det var deras bil som brann eller ej. Och jag undrar om de som bränner och kastar sten är intresserade av att sitta stilla vid ett bord och prata. Som det nämndes tidigare i tråden, så gör en del detta enbart för att det är jävligt roligt. Äntligen lite anarki! Äntligen lite spänning! Äntligen kan man leva ut sina äckliga fantasier och få streetcred av sina polare – och samtidigt ser man resultatet i alla medier.

 

En organisation som påstår sig stå på förortens sida är Megafonen. En av dess företrädare, Rami al Khamisi, blev intervjuad i Studio Ett häromdagen. Om hans inställning är representativ för Megafonen, så undrar jag om de öht ska vara med i någon "dialog". Så här gick pratet ordagrant:

 

Studio Ett-reporter: Men du var med här i Studio Ett i förrgår. Då upplevde många det som att du hade svårt att ta avstånd från det här våldet. Har du funderat lite? Vad tänker du nu?

al Khamisi: Det handlar inte om mig.

SE: Jo, den här frågan handlar om dig och den ställs till dig nu.

aK: Megafonens roll, som jag har förklarat det, är att försöka följa det som har hänt i våra områden...

SE: Ja, men svara bara på frågan, för det är ju en ganska central fråga. Kan du, eller kan du inte, ta avstånd från det här våldet; brinnande bilar och stenkastning.

aK: Ehm... Jag tycker... att eftersom vi inte har något ansvar, eftersom vi inte har stått bakom kravallerna eller upploppen...

SE: Men ni är ju en opinionsbildande organisation, du måste väl kunna ha en uppfattning..?

aK: Jag tycker... vi ser gärna att våldet upphör.

SE: Är det så långt du kan gå i avståndstagande alltså?

aK: Alltså, du måste förstå att den här frågan är mycket mer komplex.

SE: Varför är den det? Det är ju metoder som nästan alla fördömer. Men en del slirar lite – och du är en av dem. Varför?

aK: Det är det ni media har försökt få det att framstå som...

SE: Jag frågar ju dig och jag försöker få ett svar.

aK: Vi har spelat den mest konstruktiva rollen sedan dag ett. Vi har sagt att man hade kunnat undvika den här situationen genom att lyssna och föra en dialog med människor. Vi står inte bakom våld. Vi är inte en organisation som arbetar med våld. Att då behöva försvara det, eller ta ställning emot det, är inte det väsentliga.

 

Jo. Det är en av de väsentliga delarna. Och med Dina uttalande ovan har Du väldigt liten trovärdighet åtminstone hos mig.

 

Vad gäller kort- och långsiktiga lösningar får jag återkomma. Nu är det frukost.

 

 

/ Kiwi

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Inlägg dolda. Det hann inte ens gå två sidor på tråden förrän eländet bryter ut. Skärpning!

Axelman moderator

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nu får ni skärpa er.

Jag är trött på era halmdockorr och andra misstolkningar.

 

https://sv.wikipedia.org/wiki/Halmdocka

(+1) Tack för länken! Har inte brytt mig om att kolla upp det tidigare eftersom ordet oftast uppkommer när tjafset har eskalerat. Men halmdocka är alldeles för milt uttryck i förhållande till vad det handlar om, det låter så snällt och oskyldigt men är det verkligen inte. Det är ett lömskt sätt att intelligensbefria sina meningsmotståndare på, ett verbalt slag under bältet. Jag inser också att jag själv blivit utsatt för detta ett flertal gånger.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Du svarar som kristna gör när en kristen gör något hemskt brott

Det kanske du tycker.

Vad gäller både religion och politisk tillhörighet så är jag skeptiker.

 

Det har gjort alldeles för mycket ont i religionens namn och i den politiska färgens namn. Men i alla dessa fall handlar det om bara om makt.

 

EDIT: Nog med off-topic från mig. Jag håller mig till Husby i fortsättningen i denna tråden.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Megafonen och de bileldande ungdomarna har lite problem att förklara varför förstöra för sina egna är ett bra sätt att öppna dialog. Jag vill prata med dig därför slår jag dig (eller här eg min bror) på käften funkar inte ens bra på krogen en fredakväll, än mindre här.

Men om En orsak är utanförskap och arbetslöshet så borde vi underlätta företagande så de kan blomstra och anställa folk, sänka skatter o s v (Jens Spendrup DN idag), men det vore socialt PK-självmord att försöka hävda nåt så dumt här, det är ju ännu mera bidrag som behövs, sänka skatter så redan rika företagare eller vanliga arbetare blir rikare nej nej nej.

Lika dumt vore hävda att man kanske skulle dra ner på takten med att ta emot nya arbetslösa och ta hand om de vi redan har, jag tycker inte det men jag lovar att otåligheten växer bland de betalande Svenssons, kalla det bitterhet eller rasism eller vad ni vill men problemet kommer vi ha kvar oavsett hur mycket vi än kallar varandra för saker, det löses inte av det. Tyvärr tyvärr kommer alltfler tycka att endast SD sitter inne med lösningarna när de andra partierna misslyckas trolla fram jobb ur en hatt. Färre kommer samtidigt vilja rösta på ett parti som vill öka skatten å omfördela till dessa områden så Sverige har satt sig i en fet j...a rävsax utan någon bra PK lösning i nära sikte, kanske inte ens fjärran.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kommunisterna gör så att problemet försvinner och aldrig visar sig igen genom att skicka folk på arbetsläger med garanterad död

Kommunister? Sådana ställer man upp mot väggen och skjuter :-D. Dom är dock svåra att hitta idag...man får nog åka till Nordkorea. Jo, dom hade nog gjort saken kort med Husby.

 

Här i väst är nog "kommunister" bara ett skällsord som inte har något innehåll längre; används mest av fosterlandsförädare som SD och andra nassar; "judar", "muslimer" "kommunister", "PK", "feminister", etc - det är ord som laddats med helt andra saker än vad dom egentligen betyder och den laddningen är en medveten politisk strategi - som när högern på 30-talet korrumperade ordet "anarkism" (tänk själva vad ni associerar med det ordet och gå sedan till källorna och ta reda på vad det egentligen är).

Högern, fascismen och nassar snor våran flagga och vårat språk - korrumperar och besudlar vår gemensamma egendom - men jag rekomenderar goda medborgare att helt enkelt skita i flaggan och använda nya ord; vi lurar slöddret helt enkelt - låt dom stå där med en färgglad tygbit och ord som inte längre har kvar sin egentliga betydelse. :-D.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En egen reflektion första dagen var uppgifterna i media om vida förekommande polisbrutalitet, det rimmade illa med polisens uppgift om noll omhändertagna, skulle poliserna verkligen jaga ifatt kidsen och misshandla dem med batongen för att sen släppa iväg dem, men det kanske är så polisen jobbar numer? Hanne Kjöller spinner lite på det temat oxå i DN idag. Där lämnas oxå en annan förklaring, fly tristessen... Hon skriver mera tänkvärt, läs gärna.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Joel Westerholm

Det här är från och med nu "Trevliga tråden om upploppen i Husby". Lyckas ni hålla samma ton här som i nya trevliga politiktråden utan irrelevant tjafs, uppretad stämning och regelbrott så kan den få vara kvar, annars måste jag stänga den.

 

Håll huvudet kallt.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kul svar. Finns det någon stat som är kommunistisk?

Eller är det så att kommunismen leder till stater som Sovjet?

Krsiten vit demokrati ledde till Tredje Riket. Så - det där argumentet håller inte. Jag är inte själv kommunist, men att tro att Sovjetunionen var det ofrånkomliga resultatet av Marx teorier är inte rationellt. En sann historiker skulle aldrig dra sådana slutsatser.

Det finns många komministiska samhällen genom historien (dom visste inte att dom var "kommunistiska" dock). Läs bara historia och antropologi så finner du. Men det var små samhällen.

Före agrokulturen så var troligtvis alla samhällen (klaner) kommunistiska - det är ett slags naturtillstånd kan man säga. Det är ingen klyscha att t.ex. Jesus var kommunist; han var kommunist i allt praktiskt och hans teori om en samhällelig gemenskap är 100% ren socialism.

Marx var ju en stor historiker och filosof - hans historiska teorier är standard idag hos både "höger"historiker och "vänster"historiker, men hans politiska teori om framtid är nog omöjlig att genomföra i dagens stora samhällskluster (stater etc). Hittils har ingen kommit i närheten av kommunism - som är den paradisiska slutstationen efter en revolution då alla samhällsmedborgare är med på resan med leende på läpparna.

Nej, någon kommunistisk stat har inte funnits i modern tid. Att jag nämner Nordkorea i ett tidigare inlägg är bara retorik; Nordkorea är mycket, mycket långt från kommunism.

Men det är ju bara ord; kommunism, anarkism, moderat - dessa ord är numera så korrumperade att det är lika bra att lämna dom på den historiska skrothögen - man kan inte längre använda dessa ord och förvänta sig att den som lyssnar/läser ska förstå vad dom egentligen betyder (prova med "moderat" t.ex. :-D). Vi får hitta på nya ord, det har vi människor alltid gjort, det är det som är vårt språk; ord som vi laddar med betydelse och när betydelsen blir korrumperad så tar vi över betydelsen och laddar in den i ett nytt/annat ord - det gamla ordet lever vidare med sin nya betydelse; kommunism = diktatur, kyla, förtryck, arbetsläger, ondska, medborgarkontroll - anarkism = kaos, våld, dramatik, ingen moral, nihilism - moderat = man röstar på ett specifikt politiskt parti i landet Sverige :-D.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

 

Högern, fascismen och nassar snor våran flagga och vårat språk - korrumperar och besudlar vår gemensamma egendom - men jag rekomenderar goda medborgare att helt enkelt skita i flaggan och använda nya ord; vi lurar slöddret helt enkelt - låt dom stå där med en färgglad tygbit och ord som inte längre har kvar sin egentliga betydelse. :-D.

Det innebär i förlängningen att låta mörkerkrafter ta över och att backa vilket erkänner deras tilltag. Nej, jag tror att det bästa är att använda flaggan som vanligt och göra det vi brukar och strunta i dem. Att låta dem ta det som är vårt är ju att ge dem makt. De ska bara glömmas bort.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det innebär i förlängningen att låta mörkerkrafter ta över och att backa vilket erkänner deras tilltag. Nej, jag tror att det bästa är att använda flaggan som vanligt och göra det vi brukar och strunta i dem. Att låta dem ta det som är vårt är ju att ge dem makt. De ska bara glömmas bort.

Jo, du har nog rätt - så tänker jag varannan dag :-D. Men det är en nivåfråga; det handlar om hur långt övertagandet av flaggan går...och idag kan vi nog använda den nästan som vanligt, men jag tvivlar på att du törs sy fast en liten svensk flagga på din jacka :-D

Svastikan är ett exempel; hakkorset är en gammal indisk symbol som har vacker betydelse, men hinduer (utanför indien i alla fall) kan inte längre använda den symbolen i sin kultur. En snarlik symbol finns också inom den fornnordiska mytologin och den kan vi inte använda längre - offentligt.

Svenska flaggan kan vi fortfarande använda på flaggstång och helst när det är ceremoni (sport, högtider, etc). Men vi kan inte hänga upp den på väggen hemma i lägenheten utan att besökare drar slutsatser om ens person och politiska hemvist. Vi kan inte ha den på våra kläder. Inte som klistermärken på ungens sparkcykel eller cykelhjälm. Etc. Gör vi det så måste vi hålla långa föredrag om saken - och alla som inte hör förklaringen vet vem du är och var du hör hemma. Att man är t.ex. rasist är en självklarhet.

Så - vår flagga är redan delvis körd - den kan idag bara användas i "officiella" sammanhang - sammanhang där betydelsen är klar och inga misstolkningar kan göras. Dom onda krafterna har vunnit en hel del redan...halva flaggan är i deras ägo och någon återvändo finns aldrig i dessa frågor (t.ex. svastikan kommer aldrig någonsin att kunna användas av andra än nassar). Idag tror jag tyvärr att det är helt kört för vår fana.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det behövs inga djupa analyser, det räcker med adrenalin och föräldrar som inte kan hålla ungarna hemma på sena natten.

Om det fanns ett nobelpris i förenkling så skulle du få det varje år - jag har svårt att se att det finns någon konkurrent som når upp till din klass. Att adrenalin är inblandat i snart sagt varje våldsbrott är väl knappast någon nyhet som kommer att svärta ned löpsedlarna den närmsta tiden. Inte heller "nyheten" att det finns ett stort antal människor som inte klarar av att ta hand om sina barn. Lösningen på problemet är väl knappast att ge ungdomarna hormoner och att tala om för föräldrarna att de måste lära känna sina barn.

Samhället är ett komplicerat maskineri och vill man lösa långlivade problem räcker det inte med reklamslogans. Om man eftersträvar ett samhälle med högt i tak för vinnarna måste man också acceptera att det blir lång väg ned till förlorarna.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Att ta i beaktande hur social, kulturell och ekonomisk bakgrund påverkar personers förmåga att ta beslut, handla och reagera i olika situationer betyder inte med någon automatik att man ska bortse från det personliga ansvaret. Det verkar finnas en motsättning. Endera talar man bara om personligt ansvar eller också om samhällets ansvar. Jag anser att det är samhällets ansvar att motverka sociala och ekonomiska klyftor. Samhällets ansvar att kompensera för de problem inom utbildning som ex. uppstår när man växer upp med föräldrar som är analfabeter. Samhällets ansvar att på bästa sätt ge medborgarna förutsättningar att ta beslut i livet. Det betyder inte att jag tycker att man kan skylla allt på samhället men jag vill inte leva i ett egoistiskt samhälle där var och en tar för sig efter bästa förmåga. Jag vill leva i ett samhälle där vi tar hand om varandra.

Jag tror att upploppen startar därför att utanförskap i samhället skapar gängmentalitet. De kanaler som skulle kunna användas till att ge utlopp för hormoner och adrenalin på ett trevligare sätt upplevs nog av dessa grupper som onåbara. Det är svårt att se sig som en del av samhället om man är uppväxt med föräldrar som inte helt eller delvis interagerar i samhället och om man dessutom inte ser någon ljusning för egen del. Många ungdomar har gett upp hoppet om att någonsin få ett arbete eller ta del av "vårt" samhälle. För mig är det uppenbart att fenomenet är ett samhällsproblem medan varje enskild händelse är ett personligt ansvar.

 

Och eftersom jag tycker så får jag väl i sann solidarisk anda ta på mig ansvaret för alla s.k. kommunistregimer i världen samt att jag dessutom tar på mig ansvaret för de blodbad som skett i samband med korstågen. (Men Chile slipper jag väl i alla fall)

Förlåt! Jag blir så less på det där.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Att ta i beaktande hur social, kulturell och ekonomisk bakgrund påverkar personers förmåga att ta beslut, handla och reagera i olika situationer betyder inte med någon automatik att man ska bortse från det personliga ansvaret. Det verkar finnas en motsättning. Endera talar man bara om personligt ansvar eller också om samhällets ansvar. Jag anser att det är samhällets ansvar att motverka sociala och ekonomiska klyftor. Samhällets ansvar att kompensera för de problem inom utbildning som ex. uppstår när man växer upp med föräldrar som är analfabeter. Samhällets ansvar att på bästa sätt ge medborgarna förutsättningar att ta beslut i livet. Det betyder inte att jag tycker att man kan skylla allt på samhället men jag vill inte leva i ett egoistiskt samhälle där var och en tar för sig efter bästa förmåga. Jag vill leva i ett samhälle där vi tar hand om varandra.

Jag tror att upploppen startar därför att utanförskap i samhället skapar gängmentalitet. De kanaler som skulle kunna användas till att ge utlopp för hormoner och adrenalin på ett trevligare sätt upplevs nog av dessa grupper som onåbara. Det är svårt att se sig som en del av samhället om man är uppväxt med föräldrar som inte helt eller delvis interagerar i samhället och om man dessutom inte ser någon ljusning för egen del. Många ungdomar har gett upp hoppet om att någonsin få ett arbete eller ta del av "vårt" samhälle. För mig är det uppenbart att fenomenet är ett samhällsproblem medan varje enskild händelse är ett personligt ansvar.

 

Och eftersom jag tycker så får jag väl i sann solidarisk anda ta på mig ansvaret för alla s.k. kommunistregimer i världen samt att jag dessutom tar på mig ansvaret för de blodbad som skett i samband med korstågen. (Men Chile slipper jag väl i alla fall)

Förlåt! Jag blir så less på det där.

Vi har förmodligen fundamentalt olika politiska åsikter om orsak och verkan i denna fråga, men din analys är klockren! Mycket bra!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Bra skrivet Kabo. 1+ Men hur ska det lösas då? Ska vi hitta på bidragsjobb? Dela på jobben (och lönerna)? Eller nåt annat, värre eller naivare, jag tror ingen vill ha världskonjunkturen som den är nu men det hjälper föga för att vända den. Det är ännu fler arbetslösa i andra länder så om vi hittar nån lösning tror jag många skulle va intresserade.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

"Att de kanske inte vill förstöra sitt eget arbete”, funderar Sven-Olof Johansson."

 

Vilka "de"? Menar han att det var samma kids som målade om husen som gick bärsärkargång? Eller menar han att det visserligen troligtvis inte är samma kids men dom tillhör ju samma "grupp" (=blattar) och håller reda på samma saker (vilka hus som ska skyddas t.ex.) och tänker likadant allihopa?

This is scarry stuff.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Bra skrivet Kabo. 1+ Men hur ska det lösas då? Ska vi hitta på bidragsjobb? Dela på jobben (och lönerna)? Eller nåt annat, värre eller naivare, jag tror ingen vill ha världskonjunkturen som den är nu men det hjälper föga för att vända den. Det är ännu fler arbetslösa i andra länder så om vi hittar nån lösning tror jag många skulle va intresserade.

Samhället försörjer idag stort sett redan de utslagna grupperna och den ekonomiska skillnaden mot att ge dessa människor meningsfulla jobb skulle vara liten. Det kan t.o.m på sikt innebära en vinst för samhället eftersom missbruksproblem, kriminalitet mm kan minska. Jag är tveksam till att ge bidrag till vinstgivande företag för att anställa även om det säkert kan vara effektivt i vissa fall. Ex. för att ge personer med viss utbildning chans att komma in på arbetsmarknaden och utvecklas.

Men det finns massor av saker som man idag bedömer att man inte har råd med i samhället. Dricka kaffe och prata strunt eller handla med personer på äldreboenden. Rastvakter, värdar, kamratstödjare i skolor. Värdar, hjälpredor, springjob på sjukhus och vårdcentraler. Återvinningshantering. Park o vägskötsel. Ja det finns säkert massor jag inte kommer på. Det fina i kråksången är att det dessutom skulle avlasta lärare, läkare mm så att dom kan ägna större tid till det dom är utbildade för.

Jag är medveten om att det kan innebära problem att inte kunna svenska tillräckligt bra, att ha missbruksproblem eller att vara kriminellt belastad men om man inte börjar någonstans kommer det aldrig att vända.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Zimmer: Han kanske tänkte så att de som eventuellt skulle kunna gå bärsärkargång där inte gör det p g a att de eller deras kompisar eller kompisars kompisar målat och gjort fint.

Fast det kan ju lika gärna va så att det är p g a att de gjort fint som bärsärkarna inte går igång där. Vem vet.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Samhället försörjer idag stort sett redan de utslagna grupperna och den ekonomiska skillnaden mot att ge dessa människor meningsfulla jobb skulle vara liten. Det kan t.o.m på sikt innebära en vinst för samhället eftersom missbruksproblem, kriminalitet mm kan minska. Jag är tveksam till att ge bidrag till vinstgivande företag för att anställa även om det säkert kan vara effektivt i vissa fall. Ex. för att ge personer med viss utbildning chans att komma in på arbetsmarknaden och utvecklas.

Men det finns massor av saker som man idag bedömer att man inte har råd med i samhället. Dricka kaffe och prata strunt eller handla med personer på äldreboenden. Rastvakter, värdar, kamratstödjare i skolor. Värdar, hjälpredor, springjob på sjukhus och vårdcentraler. Återvinningshantering. Park o vägskötsel. Ja det finns säkert massor jag inte kommer på. Det fina i kråksången är att det dessutom skulle avlasta lärare, läkare mm så att dom kan ägna större tid till det dom är utbildade för.

Jag är medveten om att det kan innebära problem att inte kunna svenska tillräckligt bra, att ha missbruksproblem eller att vara kriminellt belastad men om man inte börjar någonstans kommer det aldrig att vända.

 

Om de kan gå med på inte så höga löner så skulle inte kostnaden behöva stiga så mycket och vi slippa höja skatterna (som skulle leda till färre jobb). Jag är för. Bra med nån som kan diskutera konstruktivt. +1

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Zimmer: Han kanske tänkte så att de som eventuellt skulle kunna gå bärsärkargång där inte gör det p g a att de eller deras kompisar eller kompisars kompisar målat och gjort fint.

Fast det kan ju lika gärna va så att det är p g a att de gjort fint som bärsärkarna inte går igång där. Vem vet.

Det är just det som är problemet: man tror att alla blattar är kompisar eller kompisars kompisar med varandra. Detta gäller dock inte svennar - för vi är ju individer allihopa och hänger inte ihop med en osynlig tråd.

Det är denna generalisering - denna stereotypisering av "invandrarna" - som är soppan som denna typ av kravaller kokar upp i. Enligt forskare (P1 idag) är det denna avindividualisering av "invandrare" som är själva bölden.

Det har jag och många givetvis alltid vetat - det behövs ingen forskare för att säga det - men det är just därför jag reagerar så starkt varje gång jag hör denna sjuka mentalitet yttras...och den finns hos nästan alla svennar och ingen anser sig vara rasister. DET är det farliga - att nassar gör hitlerhälsning på torget är mindre oroande i min värld; det är den fundamentala smygrasismen hos svenne jag är rädd och upprörd över. Hur ska man bemöta rasism när folk inte anser att dom är rasister och inte förstår ett skit av vad man säger?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Men varför har de inte gått bärsärkargång där då?

 

F ö så är det väl precis samma sak åt andra hållet, klumpar inte de ihop oss till som du säger "svennar"? Jag har oxå kompisar som har kompisar, d v s kompisar kompisars, på precis samma sätt som för dina invandrare i exemplet, inget konstigt i det vad jag kan se oavsett om det gäller svennar eller ickesvennar eller whatever.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.




×
×
  • Skapa nytt...