Hoppa till innehåll

Foto
- - - - -

Bildskärmen tappar färgprofilen


  • Vänligen logga in för att kunna svara
7 svar till detta ämne

#1 Macfan

Macfan
  • Medlem
  • 22 inlägg
  • Mac(ar): Macpro/G3/7500

Postad 25 januari 2013 klockan 17:56

Hej,

Har en Intel MacPro quad-core med Nvidia GeForce 8800 GT (standard på denna maskin).
Jag kör två skärmar på den. Den har alltid startat på huvudskärmen men sen en tid tillbaks startar den på andraskärmen.
Inte förrän desktopfilen läses in och alla symboler börjar dyka upp så går huvudskärmen igång och sedan är det som vanligt.
Det verkar som grafikkortet inte hittar huvudskärmen till en början.

Nu har ytterligare en mystisk sak dykt upp:
Av och till, ofta men inte alltid i samband med att skärmsläckaren slocknar, tappar huvudskärmen sin tilldelade färgprofil.
En mysko sak är att i och med att jag öppnar panelen "bildskärmar" så går den tillbaks till den tilldelade profilen. Det räcker med att
öppna för att sedan stänga den.

Har någon här råkat ut för något liknande?
Vore väldigt intressant att få veta vad dessa problem kan bero på.

Trevlig helg på er alla!
  • 0

#2 Nissen

Nissen
  • Medlem
  • 1 849 inlägg

Postad 25 januari 2013 klockan 19:49

Nollställa SMC kan va lösningen
men läs instruktionen om det stämmer med ditt problem

http://support.apple...iewlocale=sv_SE

Redigerat av Nissen, 25 januari 2013 klockan 19:56.

  • 0

#3 Macfan

Macfan
  • Medlem
  • 22 inlägg
  • Mac(ar): Macpro/G3/7500

Postad 26 januari 2013 klockan 13:14

Tack! Ska kolla detta.
  • 0

#4 Macfan

Macfan
  • Medlem
  • 22 inlägg
  • Mac(ar): Macpro/G3/7500

Postad 27 januari 2013 klockan 15:38

Nollställning av SMC hjälper inte.

Fler förslag. Någon?
  • 0

#5 Telly81

Telly81
  • Medlem
  • 1 319 inlägg
  • Plats: Helsingborg
  • Mac(ar): iMac 27", MBP 15"

Postad 27 januari 2013 klockan 15:41

Återställ PRAM/NVRAM:
http://support.apple...iewlocale=sv_SE
  • 0
Du bör givetvis se till att alltid ha mer än en kopia av dina filer, helst lagrade på annan plats. Tänk på stöld, brand, översvämning, åska, hårdvarufel, mjukvarufel, handhavandefel...

Gör det NU. Om en timme kan det vara för sent !!!

Profilen Telly81 ägs av samma person som profilen Telly82. Den sistnämnda fungerar oftast inte på grund av en bugg i forumprogramvaran. Webbansvarig Joel Westerholm är sedan länge medveten om problemet.
Så jag använder Telly81 i nödfall så länge.

#6 Nissen

Nissen
  • Medlem
  • 1 849 inlägg

Postad 27 januari 2013 klockan 18:48

Starta i felsäkert läge

eller

Har du reparerat skivbehörigheter eller något program typ Itweax med Maintenance Scripts
  • 0

#7 Macfan

Macfan
  • Medlem
  • 22 inlägg
  • Mac(ar): Macpro/G3/7500

Postad 27 januari 2013 klockan 22:50

Tyvärr har inget av tipsen här hjälpt. Börjar nästan misstänka hårdvarufel (grafikkortet).
Skivbehörigheter reparerade men med Skivverktyg. Har bara Apples egna
verktygsprogram. Jag rotar vidare får vi se.
  • 0

#8 Macfan

Macfan
  • Medlem
  • 22 inlägg
  • Mac(ar): Macpro/G3/7500

Postad 13 februari 2013 klockan 23:55

För den som ev. är intresserad:Jag har inte kunnat hitta någon info om detta problem någonstans men jag har nog gjort allt som möjligtvis går utan att installera om systemet. För ett par veckor sedan ställde jag om skärmuppdateringsfrekvensen från 60 till 50 Herz (60 var default) och dessa två är de enda möjliga. Sedan dess har det funkat normalt vad gäller färgprofilen. Det andra problemet med att grafikkortet inte verkar hitta huvudskärmen i starten kvarstår men går att leva med.
  • 0




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

RSS Senaste nytt från MacWorld