Hoppa till innehåll

Foto
- - - - -

Mac pro 2008 startar konstant om


  • Vänligen logga in för att kunna svara
44 svar till detta ämne

#1 Joppa

Joppa
  • Medlem
  • 102 inlägg
  • Plats: simrishamn
  • Mac(ar): Mac pro 2nd generation, Ipad 1, ipod nano.

Postad 2 januari 2013 klockan 07:12

Igår när jag statt framför min dator och kollade på film och slösurfade så slutade den plötsligt att fungera. Mus och tangentbord försvann bilden till filmen frös och ljudet hackade och tillslut startade den om. Vit skärm och grått äpple och sen bara vitskärm. Jag prövade med säker uppstart men fick ingen input fråntangentbordet. Jag lät den vila i 30. Minuter och försökte igen. Då kom jag fram till skrivbordet som blev alldeles deformerat (typ som när ett fönster fryser på windows) sen startade den om. Nästa försök kom den fram till en hudfärgad skärm (basfärgen på mitt skrivbord) sen gav jag upp för kvällen i dag, efter en grundlig städning så startar den men den verkar ha väldiga problem. Ingen kontakt med varken mus eller tangentbord (tangentbordet är med sladd och musen trådlös) nu snurrar badmollen som emelanåt fryser helt och nedre halvan av skärmen blinkar till. Vad kan det vara för fel? Är det mjukvara eller hårdvara?
Med vänlig hälsning, johannes
  • 0

#2 raubtier76

raubtier76
  • Medlem
  • 655 inlägg
  • Mac(ar): Macbook Pro 13" Mid 2012,iPhone 5c (Vit) 16 GB,iPad 2 16gb (Vit)

Postad 2 januari 2013 klockan 08:07

låter som det skulle kunna ha med grafikkortet att göra,testa att byta mot ett annat (det borde väl gå,då mac pro är en stationär dator..)
  • 1

#3 Pocahontas

Pocahontas
  • Moderator
  • 73 094 inlägg
  • Mac(ar): iMac 21,5" 3,06 GHz i3, iPad.

Postad 2 januari 2013 klockan 08:55

Radera och formattera om hårddisken och installera om ditt system på nytt.
  • 1

................................._____Humorn är flytvästen på livets flod_____..............................

När allting lägger av och du får datorstopp så tänk på att datorn är här för att stanna

Om man inte vet att ett problem finns - så kan man heller aldrig lösa det.

 

                               


#4 Telly81

Telly81
  • Medlem
  • 1 319 inlägg
  • Plats: Helsingborg
  • Mac(ar): iMac 27", MBP 15"

Postad 2 januari 2013 klockan 10:11

Stäng av datorn.
Plocka ur och sätt tillbaka RAM-minnen, grafikkort och SATA-kablarna. Detta rensar oxid och skit på kontakterna.
Testa igen.
  • 1
Du bör givetvis se till att alltid ha mer än en kopia av dina filer, helst lagrade på annan plats. Tänk på stöld, brand, översvämning, åska, hårdvarufel, mjukvarufel, handhavandefel...

Gör det NU. Om en timme kan det vara för sent !!!

Profilen Telly81 ägs av samma person som profilen Telly82. Den sistnämnda fungerar oftast inte på grund av en bugg i forumprogramvaran. Webbansvarig Joel Westerholm är sedan länge medveten om problemet.
Så jag använder Telly81 i nödfall så länge.

#5 Telly81

Telly81
  • Medlem
  • 1 319 inlägg
  • Plats: Helsingborg
  • Mac(ar): iMac 27", MBP 15"

Postad 2 januari 2013 klockan 10:15

Återställ SMC:
http://support.apple...iewlocale=sv_SE
  • 0
Du bör givetvis se till att alltid ha mer än en kopia av dina filer, helst lagrade på annan plats. Tänk på stöld, brand, översvämning, åska, hårdvarufel, mjukvarufel, handhavandefel...

Gör det NU. Om en timme kan det vara för sent !!!

Profilen Telly81 ägs av samma person som profilen Telly82. Den sistnämnda fungerar oftast inte på grund av en bugg i forumprogramvaran. Webbansvarig Joel Westerholm är sedan länge medveten om problemet.
Så jag använder Telly81 i nödfall så länge.

#6 Joppa

Joppa
  • Medlem
  • 102 inlägg
  • Plats: simrishamn
  • Mac(ar): Mac pro 2nd generation, Ipad 1, ipod nano.

Postad 2 januari 2013 klockan 14:41

Har prövat det. Hjälper inte. Har datorn vilat lite så starta den upp men den har problem att hitta tangentbort och mus och blir aldrig riktigt klar med all inläsning. Efter en stund blinkar undre halvan av skärmen till och så startar den om. Prövade att starta från skiva men det gick inte heller.
  • 0

#7 Telly81

Telly81
  • Medlem
  • 1 319 inlägg
  • Plats: Helsingborg
  • Mac(ar): iMac 27", MBP 15"

Postad 2 januari 2013 klockan 14:46

Har prövat det. Hjälper inte.

Vad är "det" som du prövat? (Det finns en hel del olika tips i tråden och det är oklart vilket av dem du prövat.)
  • 0
Du bör givetvis se till att alltid ha mer än en kopia av dina filer, helst lagrade på annan plats. Tänk på stöld, brand, översvämning, åska, hårdvarufel, mjukvarufel, handhavandefel...

Gör det NU. Om en timme kan det vara för sent !!!

Profilen Telly81 ägs av samma person som profilen Telly82. Den sistnämnda fungerar oftast inte på grund av en bugg i forumprogramvaran. Webbansvarig Joel Westerholm är sedan länge medveten om problemet.
Så jag använder Telly81 i nödfall så länge.

#8 Pocahontas

Pocahontas
  • Moderator
  • 73 094 inlägg
  • Mac(ar): iMac 21,5" 3,06 GHz i3, iPad.

Postad 2 januari 2013 klockan 15:09

Testa att göra en NVRAM-reset

Bifogad fil  Skärmavbild 2013-01-02 kl. 15.08.21.jpg   74,69K   10 Antal nerladdningar
  • 1

................................._____Humorn är flytvästen på livets flod_____..............................

När allting lägger av och du får datorstopp så tänk på att datorn är här för att stanna

Om man inte vet att ett problem finns - så kan man heller aldrig lösa det.

 

                               


#9 Joppa

Joppa
  • Medlem
  • 102 inlägg
  • Plats: simrishamn
  • Mac(ar): Mac pro 2nd generation, Ipad 1, ipod nano.

Postad 2 januari 2013 klockan 15:35

Ah, sorry. såg inte dom andra svaren tidigare. Nu är datorn i alla fall igång. Jag plockade ut grafikkort, ramminnerna och Alla hårdiskar. sen satte jag tillbaka grafikkort, ramminnena och systemdisken. sen startade jag datorn och hör nere shift. Det går segt som sirap och skärmen uppdateras långsamt men den är igång i alla fall. Så något tips på hur jag går vidare? Pocahontas föreslår en formatering och ominstallation. Dina råd brukar vara väldigt bra så du får jättegärna tala om hur jag skall gå tillväga. (jag har mountainlion) Jag har länge funderat på att byta systemdisken till SSD för att piffa upp datorn lite. Några tips och råd?

Stort jättetack för all hjälp.
  • 0

#10 Pocahontas

Pocahontas
  • Moderator
  • 73 094 inlägg
  • Mac(ar): iMac 21,5" 3,06 GHz i3, iPad.

Postad 2 januari 2013 klockan 15:42

Som jag tolkar det, har du flera hårddiskar i datorn.
Den du har Systemet på, hur mycket ledigt utrymme har du på den disken?
Bör ju vara minst 20% ledigt.
Inte säkert att det är fel på hårddisken, mer än att Systemet är korrupt..
Har du kört Reparera Skiva osv.
Var därför jag föreslog ominstallation. Backup tar du väl.

Du har ju möjlighet att lägga Mac OS X på en av de andra hårddiskarna om det finns utrymme.
  • 0

................................._____Humorn är flytvästen på livets flod_____..............................

När allting lägger av och du får datorstopp så tänk på att datorn är här för att stanna

Om man inte vet att ett problem finns - så kan man heller aldrig lösa det.

 

                               


#11 Joppa

Joppa
  • Medlem
  • 102 inlägg
  • Plats: simrishamn
  • Mac(ar): Mac pro 2nd generation, Ipad 1, ipod nano.

Postad 2 januari 2013 klockan 15:52

Kör en skivkontroll nu. Jag har systembackup också. Just dom två diskarna råkar vara dom äldsta. Disken är ganska full men inte proppfull strax över 20 gb av 320. Dom andra diskarna är det först och främst jobb på. Går väl inte att lägga systemet på dom utan att formatera?

  • 0

#12 Pocahontas

Pocahontas
  • Moderator
  • 73 094 inlägg
  • Mac(ar): iMac 21,5" 3,06 GHz i3, iPad.

Postad 2 januari 2013 klockan 16:00

Är de inte redan formatterade i Mac OS X Extended samt i GUID Partitionstabell?

Det kollar du med skivverktyg om du markerar dem..
Är de det kan du installera Mac OS X
  • 0

................................._____Humorn är flytvästen på livets flod_____..............................

När allting lägger av och du får datorstopp så tänk på att datorn är här för att stanna

Om man inte vet att ett problem finns - så kan man heller aldrig lösa det.

 

                               


#13 Joppa

Joppa
  • Medlem
  • 102 inlägg
  • Plats: simrishamn
  • Mac(ar): Mac pro 2nd generation, Ipad 1, ipod nano.

Postad 2 januari 2013 klockan 17:59

Det är kanske inte disken som spökar Endå. Efter att städat lite på syspemdisken så startade jag om datorn i vanligt läge. Trodde att allt fungerade som det skulle tills jag startade safari. Dåblev skärmen pixlig och datorn startade om sig i en endlös loop. Är någon hjälpt av en problemrapport?
  • 0

#14 Pocahontas

Pocahontas
  • Moderator
  • 73 094 inlägg
  • Mac(ar): iMac 21,5" 3,06 GHz i3, iPad.

Postad 2 januari 2013 klockan 18:12

Har du reparerat Skivbehörigheter?

Förmodligen är ditt system korrupt eller så har du en del korrupta tillägg i Safari
Provat att skapa en Gästanvändare

Då vi inte alls vet vad du har för egna installerade program och tillägg så är det nästintill omöjligt att leta efter vad det är som stör

Redigerat av Pocahontas, 2 januari 2013 klockan 18:15.

  • 0

................................._____Humorn är flytvästen på livets flod_____..............................

När allting lägger av och du får datorstopp så tänk på att datorn är här för att stanna

Om man inte vet att ett problem finns - så kan man heller aldrig lösa det.

 

                               


#15 Joppa

Joppa
  • Medlem
  • 102 inlägg
  • Plats: simrishamn
  • Mac(ar): Mac pro 2nd generation, Ipad 1, ipod nano.

Postad 2 januari 2013 klockan 18:38

Jag har reparerat skivbehörigheten. Jag tror inte att boven är safar eller tillägg. Eftersom hela systemet är segt. Jag försöker skapa ett gästkonto nu men där ser det ut att ta stopp badbollen är i full gång. Jag vet att det är skitsvårt förer men ni är till otrolig hjälp. I problemraporten står det CPU failing to respond.är det till någon hjälp? Ser inte ut som om jagfår göra något gästkonto. Fick förslaget att plocka ut lite ramminne om det är det som spökar

  • 0

#16 Pocahontas

Pocahontas
  • Moderator
  • 73 094 inlägg
  • Mac(ar): iMac 21,5" 3,06 GHz i3, iPad.

Postad 2 januari 2013 klockan 18:40

Hur mycket RAM-minne har du i datorn.
Är det original, eller sådana du köpt till senare.
Inte omöjligt att minnen kan börja spöka
  • 0

................................._____Humorn är flytvästen på livets flod_____..............................

När allting lägger av och du får datorstopp så tänk på att datorn är här för att stanna

Om man inte vet att ett problem finns - så kan man heller aldrig lösa det.

 

                               


#17 Joppa

Joppa
  • Medlem
  • 102 inlägg
  • Plats: simrishamn
  • Mac(ar): Mac pro 2nd generation, Ipad 1, ipod nano.

Postad 2 januari 2013 klockan 18:42

Satt i när jag köpte den. 10 gb vad är minimum som den klarar?
  • 0

#18 Pocahontas

Pocahontas
  • Moderator
  • 73 094 inlägg
  • Mac(ar): iMac 21,5" 3,06 GHz i3, iPad.

Postad 2 januari 2013 klockan 18:59

Minimum är väl 4 GB, så 10 GB är väl så bra.

Du har inte tillgång till andra diskverktyg, typ DiskWarrior eller Tech Tool Pro?
  • 0

................................._____Humorn är flytvästen på livets flod_____..............................

När allting lägger av och du får datorstopp så tänk på att datorn är här för att stanna

Om man inte vet att ett problem finns - så kan man heller aldrig lösa det.

 

                               


#19 Joppa

Joppa
  • Medlem
  • 102 inlägg
  • Plats: simrishamn
  • Mac(ar): Mac pro 2nd generation, Ipad 1, ipod nano.

Postad 2 januari 2013 klockan 20:30

Hmm. Prövade precis med 4 gb. Kändes som om det fungerade som det skulle. En liten stund. När jag öppnade systeminställningarna för andra gången på rad så pallade det ur igen. Skrivbordet ritas liksom fram fel. Så då är det inte minnet. Jag tror inte att det är hårdisken. Kanske grafikkortet men jag tror nog att det är värre en så.
  • 0

#20 Pocahontas

Pocahontas
  • Moderator
  • 73 094 inlägg
  • Mac(ar): iMac 21,5" 3,06 GHz i3, iPad.

Postad 2 januari 2013 klockan 20:51

Testa med Apple Hardware Test som du bör ha på nån Systemskiva
http://support.apple...iewlocale=sv_SE

Redigerat av Pocahontas, 2 januari 2013 klockan 20:52.

  • 0

................................._____Humorn är flytvästen på livets flod_____..............................

När allting lägger av och du får datorstopp så tänk på att datorn är här för att stanna

Om man inte vet att ett problem finns - så kan man heller aldrig lösa det.

 

                               





0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar