Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Iphone 6 ios 7


Gäst Runner

Rekommendera Poster

Har sökt lite på rykten om nästa lur och ios men blan önskelistor och rykten hittar jag bara massa snack om diverse prestanda.Jag vill ha widgets och större möjlighet att göra ändringar för att få min lur mer personling. Iphone 5 och ios 6 blev en enorm besvikelse. Skit att man ska behöva jailbreaka för att få luren att se ut mer som jag vill. Jag vill inte vara tvingad till det. Inte bara av säkerhetsskäl utan för allt meckande det innebär när det kommer uppdateringar.Så kameror processorer och minnen känns mindre viktigt just nu. Är sugen på Samsung S3 och att lämna macvärlden bara därför men det som håller mej tillbaka är W8. Så dj-a fult. Sr ut som något barn kladdat ihop gränssnittet på 80-taletKan inte fatta att Apple inte tar till sej åtminstone av delar av det man kan göra på en jailbreakad lur. Så mycket läckert men som sagt, jag tycker inte att jag ska behövar göra det för att få åtminstone en del av det som finns där.Så, hoppet står till iphone 6 eller ios 7.Händer det inget där i "personaliseringssvängen" så ger jag upp och konverterar till android. Tyvär

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om du vill ha en telefon där du kan göra allt du vill utan jailbreak, då är det nog inte iPhone du ska ha. Varken nuvarande eller kommande. För även om det blir förändringar, så kommer Apple aldrig släppa inställningsmöjligheterna så fria som du vill.

 

Men bara för att du väljer en annan telefon behöver du väl inte lämna Mac-världen?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej då...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Sant johnalder.

Jag förväntar mej inte allt som går att få via jailbreak. Faktum är väl att det finns en hel del som man inte vill ha i sin lur MEN jag började med en 3G och nu har jag en 4S som har samma utseende vad gäller hemskärmen och iphone 5 förändrade inget heller. Det är säkert en kanonlur på andra sätt men som sagt, ser likadant ut.

Tror jag är en rätt vanlig macanvändare av den "nya macgenerationen" som klev in i macvärlden med iphone och slogs av hur bra allt funkade.

Sen har det blivit övergång till mac vartefter mina gamla pc-prylar behövde bytas ut.

Idag är det äpple på allt här hemma. Airport extreme t ex är den utan konkurrens stabilaste router jag haft. Stoppade i kontakten för snart tre år sen och har aldrig behövt göra nånting. Alla uppdateringar mm på datorer och program har, som det heter, bara funkat och det blir svårt för konkurrenterna att slå hur äppelprodukter interagerar med varann. Där finns styrkan med mac

Samtidigt är svagheten att det finns saker som är förb-nnat irriterande. Helt i onödan tycker jag och vad som är sant kommer vi kanske aldrig att få veta, om det är säkerhetsaspekter eller profit det handlar om när jag inte kan göra en så enkel sak som att skicka eller ta emot en ringsignal eller annat via bluetooth eller bestämma själv om jag vill ha flashplayer för att ta några exempel.

Så när jag nu är i den omvända situationen att mina mac-prylar kommer att behöva bytas mot nyare kommer jag att ta en rejäl funderare om det är värt den ganska mycket större slant som krävs för att ha ett äpple på allt här hemma.

Men om det inte blir några förändringar åt det håll jag önskar när ios 7 och iphone 5S / 6 kommer så blir det nog Galaxy 4.

Så länge W8 ser ut som det gör så blir det ingen pc hos mej men det kommer väl annat så småningom.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Får tacka MacHedda för ett läsvärt inlägg.

Krävs många års användande av mac för att komma fram till en så mogen kommentar.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Apple kommer säkert inte att sakna mej eller mina slantar men jag tror nog att rörligheten är större mellan olika system än vad det varit tidigare och det svänger snabbt i denna branch. Nokia är väl ett exempel på det.

Det finns ju siffror på att antalet trogna iphoneköpare minskat i alla fall utanför USA och jag behöver inte googla länge för att förstå att jag inte är den enda som hade större förväntningar på ios6 eller iphone 5.

Så mitt inlägg är väl bara ett försök att ventilera lite frustration över sånt jag saknar. Omvänt kommer jag säkert att sakna bitar från mac vid ett byte till "andra sidan".

Så det går väl inte att få allt utan det handlar om ett val där man får försöka balansera funktionalitet mot frihet

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kan hålla med till viss del. iOS behöver fräschas upp, men efter att ha använt iPhone sedan 3GS kom ut, känns det ändå väldigt tryggt och skönt att slippa all skit som android telefoner kommer med. Jag var i valet mellan Galaxy Note 2 och iPhone 5, då det blev en iPhone 5. Jag är mycket nöjd med valet och det känns som att mobilen kommer hålla hög prestanda i flera års tid. Till skillnad från Samsung och de där android telefonerna som är riktigt dåligt optimerade.

 

Jag kan bara tycka att mobilutvecklare åt android gör helt fel. De slänger nya features på hög och så bygger de in högre klockade processorer och förväntar sig att konsumenten ska bli nöjd? Visst det fungerar i ett år på som höjd, men sen då? iPhone är optimerat till både mjukvara och appar, vilket gör att du kan ha en iPhone bra mycket längre tid.

 

Detta skriver jag från min iPhone 5 förresten ;)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

För övrigt tror jag att du kan vänta dig relativt stora förändringar i operativsystemet nu när Jony Ive tagit kommando över iOS också.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En till trolltråd se bara på antalet "gäster" som läser den

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Cracksoup, där har du faktiskt ett riktigt bra argument att behålla mac.

Halveringstid är något som jag nästan glömt men med pc var det ju alltid viktigt att man köpte så mycket prestanda som möjligt när man bytte dator för att det faktiskt behövdes. Mina macar är tre år och har inte alls blivit så slöa som en tre år gammal pc hade varit.

Hmm, får sitta på händerna ett tag och hoppas du har rätt om Ive.

För övrigt, synd om det uppfattas som en trolltråd. Det var inte meningen...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

eller bestämma själv om jag vill ha flashplayer

 

Om du väntar på flashstöd till en ios-maskin kan du sluta vänta redan nu. Flash är gammal teknik som inte ens stöds från utvecklarens (adobe) sida längre. Hejdå 1998 och välkommen till 2013 - bara att hajja läget.

De kommer aldrig släppa systemet fritt för dig att göra exakt som du vill. Det går emot hela deras grundidé. För att kunna säkra pålitligheten och kvaliteten måste de ha kontroll över sina produkter.

 

Apple har dessutom lagt ner jäkligt mycket tid på att göra sina osx och ios så lika varandra som det bara går de senaste åren. Osx har sett praktiskt taget likadant ut sen det lanserades 2001, så det kanske ger dig en försmak om intresserade de är av att göra helt nya interface till datorer eller telefoner - istället för att fortsätta tweaka en produkt som uppenbarligen fungerat bra.

Ett helt nytt tänk för GUI är nog fortfarande ett antal år borta.

 

Om du inte ser fördelarna med apples sätt att göra produkter, tycker Jag att du ska köpa en samsung istället, så slipper du ligga sömnlös och ångra dig om natten.

Jag tror det är lättare än att du hoppas på att apple ändrar hela sin grundidé om hur man bygger bra produkter, bara för att du inte är nöjd.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Att det inte kommer flashstöd är jag på det klara med, det var bara ett exempel på något jag inte har möjlighet till för att någon annan bestämt det.

Och sömnlös, knappast. Som jag skrev är ju det bästa med apple interaktionen mellan deras olika produkter och jag ser fördelen med hur man bygger sina produkter MEN det tråden startade med var inte ett politiskt krig utan en förhoppning att kunna få t ex widgets till hemskärmen. Vill man hellre ha den klassiska miljön ska man kunna välja det.

Att apple inte kommer att ändra hela grundidén för alla produkter för att jag vill ha ett gult eller grönt tangentbord på min iphone kan jag lista ut själv och det var heller inte det jag önskade utan som Cracksoup skrev, en uppfräschning av ios

 

Intressant iakttagelse har jag iaf gjort. Har som sagt huset fullt med appleprylar och är faktiskt nöjd med nästan allt. Har aldrig skrivit på forum förut för jag har inte behövt.

Men när jag för första gången gör det, efter att vara inne på min 4:e iphone vars hemskärm ser likadan ut som den första, så blir det i form av kritik och vips blir man kallad sömnlös trolltrådare. Här kommer en länk som kanske kan passa

http://heltnormalt.d...acts/2012/04/26

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Och du tror att uppfattningen om att du är ett troll ändras när du postar en länk som anklagar oss för fanatism visar bara att du ÄR ett troll.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Och du tror att uppfattningen om att du är ett troll ändras när du postar en länk som anklagar oss för fanatism visar bara att du ÄR ett troll.

Än så länge är diskussionen saklig och inledningsinlägget är välformulerat, så jag tror faktiskt du har fel här.

 

Så släpp detta tills vidare...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Lappen 71

Vilka är "oss"?

Trots att jag är helt och hållet macanvändare vilket framgår av mina inlägg och min profil så tillhör jag väl inte "oss" för jag kan tycka att den bilden var rätt kul och sen är det väl inte mer med det. Jag tar inte illa upp för att nån skojar lite med mina macprylar. Blir lite som dom där teckningarna på den där hunden...

Bara för att jag köpt apples grejor betyder väl inte det att jag har frånsagt mej all rätt att ha synpunkter eller önskemål?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Att det inte kommer flashstöd är jag på det klara med, det var bara ett exempel på något jag inte har möjlighet till för att någon annan bestämt det.

Och sömnlös, knappast. Som jag skrev är ju det bästa med apple interaktionen mellan deras olika produkter och jag ser fördelen med hur man bygger sina produkter MEN det tråden startade med var inte ett politiskt krig utan en förhoppning att kunna få t ex widgets till hemskärmen. Vill man hellre ha den klassiska miljön ska man kunna välja det.

Att apple inte kommer att ändra hela grundidén för alla produkter för att jag vill ha ett gult eller grönt tangentbord på min iphone kan jag lista ut själv och det var heller inte det jag önskade utan som Cracksoup skrev, en uppfräschning av ios

 

Intressant iakttagelse har jag iaf gjort. Har som sagt huset fullt med appleprylar och är faktiskt nöjd med nästan allt. Har aldrig skrivit på forum förut för jag har inte behövt.

Men när jag för första gången gör det, efter att vara inne på min 4:e iphone vars hemskärm ser likadan ut som den första, så blir det i form av kritik och vips blir man kallad sömnlös trolltrådare. Här kommer en länk som kanske kan passa

http://heltnormalt.d...acts/2012/04/26

 

Jag försökte inte kritisera din vilja att ha vissa funktioner i din telefon, utan mest försöka få dig att förstå att apple har en ganska stark övertygelse om hur de vill/ska designa och utveckla sina produkter. Din önskan om att de helt plötsligt ska ändra på dessa grundpelare är lite naiv. Kanske för att du, som du skriver, är en nykonverterad person. Du kanske helt enkelt inte har förstått eller vant dig vid apples strategi till fullo?

 

Apple gör tex, till skillnad från många andra tillverkare, inga konsument-test på sina produktioner innan lansering. De är fast övertygade om hur de vill göra en produkt för att den ska funka så bra som möjligt och så gör dom den så. Antingen gillar konsumenterna funktionen eller så gör de inte det. Det är ett strategitänk som har fungerat bra för apple.

 

Apple är inte företaget som kommer ändra startscreen på din telefon för att alla andra gör det eller för att den sett likadan ut under lång tid, de kommer ändra den om de ser ett problem med den eller om de kommer på en bättre och smidigare lösning.

 

Du kan alltid ge dem feedback och förslag på deras supportsida, men du gör dig själv en otjänst med att hoppas att de som företag helt plötsligt ska byta strategi på det här området.

Är det viktigare för dig att din startscreen har nytt beteende för varje iphonemodell de ger ut, än att den är stabil och fungerar som det är tänkt att den ska fungera, så är apple fel företag för dig (det betyder inte att du är en idiot, utan att du prioriterar andra saker än vad de gör - inget fel i det). Det kanske är smartare då att köpa en telefon där du själv kan ändra din startscreen hur du vill istället?

 

(jag kan givetvis inte veta att apple kommer fungera i framtiden som de gjort historiskt sett, men den tid de försökte frångå sitt grundkoncept och började imitera vad alla andra gjorde, höll de på att gå i konkurs. när jobs kom tillbaka till apple visade han att gå tillbaka till det ursprungliga tänket gav bättre produkter och var mer lönsamt. förhoppningsvis har apple lärt sig av den läxan och fortsätter arbeta med vad som är deras styrka som företag även nu när jobs är borta)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 1 year later...

Hej alla glada!

Det blev en 5:a iaf.

Ett år senare har 6:an kommit och fortfarande ser det mesta likadant ut.

Lite lego-klotsar som jag kan flytta runt är den personalisering som erbjuds. Precis som på min första 3:a.

Mina macar är fyra år. Funkar ok fortfarande men klarar nog inte en uppdatering till.

Min ipad 2 har blivit slö av ios8 och jag har tröttnat på hur begränsad min Apple tv 2 är.

 

Det blir en Galaxy note 4 och dito Tab S platta. En miniX Neo 8 får ersätta A TV

Citerar MacHedda och säger "Hej då"

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej alla glada!

Det blev en 5:a iaf.

Ett år senare har 6:an kommit och fortfarande ser det mesta likadant ut.

Lite lego-klotsar som jag kan flytta runt är den personalisering som erbjuds. Precis som på min första 3:a.

Mina macar är fyra år. Funkar ok fortfarande men klarar nog inte en uppdatering till.

Min ipad 2 har blivit slö av ios8 och jag har tröttnat på hur begränsad min Apple tv 2 är.

 

Det blir en Galaxy note 4 och dito Tab S platta. En miniX Neo 8 får ersätta A TV

Citerar MacHedda och säger "Hej då"

 

Intresseklubben antecknar

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej alla glada!

Det blev en 5:a iaf.

Ett år senare har 6:an kommit och fortfarande ser det mesta likadant ut.

Lite lego-klotsar som jag kan flytta runt är den personalisering som erbjuds. Precis som på min första 3:a.

Mina macar är fyra år. Funkar ok fortfarande men klarar nog inte en uppdatering till.

Min ipad 2 har blivit slö av ios8 och jag har tröttnat på hur begränsad min Apple tv 2 är.

 

Det blir en Galaxy note 4 och dito Tab S platta. En miniX Neo 8 får ersätta A TV

Citerar MacHedda och säger "Hej då"

 

Min mac jag använder 14 timmar om dygnet är 6 år gammal och fungerar felfritt fortfarande....

:whistling:

 

Skimmat igenom lite av det äldre inläggen och har förstått att du inte verkat vara nöjd med någon av Apple's produkter, typ, någonsin.... Så verkligen på tiden du konverterar då.

 

Apple är inte för alla, så det kan va!

 

:totaltgalen:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...