Hoppa till innehåll

Foto
- - - - -

ATV 3 - Brusigt ljud vid film men ej med musik


  • Vänligen logga in för att kunna svara
11 svar till detta ämne

#1 knatchen

knatchen
  • Medlem
  • 3 inlägg
  • Appleprylar: MacBook Pro

Postad 28 november 2012 klockan 10:51

Tja!
Har tidigare försökt hitta svar på min fråga men inte lyckats så jag hoppas någon här kan hjälpa mig.
Är ny mac användare sedan 2 månader tillbaka och gillar allt med det och kommer aldrig gå tillbaka till PCPostad bild

Problemet är att när jag använder AirPlay och streamar en film så blir ljudet katastrofalt dåligt, i låg samtalston är det som vanligt men vid t.ex. krigsscener sprakar/brusar ljudet som om det
vore en dålig cam release. Direkt tänker jag att det helt enkelt är TVns inbyggda högtalare som inte klarar av ljudet men när jag spelar musik(Spotify) hörs inget av ovannämnda fel.
Visst, det är ju knappt något bas men kan ändå ha hög volym utan några problem.
Har prövat att koppla in mina gamla datorhögtalare direkt i TVn men får samma problem vid streamning av film.

Info:
ATV 3 kopplat till TV med HDMI.
Har inget ljudsystem till TVn.
Använder mig av AirPlay
  • 0

#2 zpaz6969

zpaz6969
  • Medlem
  • 149 inlägg
  • Plats: Stockholm
  • Appleprylar: iMac, Macbook Pro, Macbook Air, Ipad 1,2,4,mini, iPhone 5S, MacBook Pro 15" Retina 2013

Postad 28 november 2012 klockan 14:32

Kör du ljudet via en dator? I sånna fall ska du sätta volymen på högsta på datan när du kör den via airplay
  • 0

#3 Telly82

Telly82
  • Medlem
  • 22 986 inlägg
  • Plats: Helsingborg
  • Appleprylar: iMac 27" i7, MBP i7, iMac 24" c2d.

Postad 28 november 2012 klockan 16:59

Spontant kan man gissa att bandbredden på nätverket inte räcker för ljud OCH bild.

Kör du trådat eller trådlöst nätverk? Trådat är bäst.
  • 0
Du bör givetvis se till att alltid ha mer än en kopia av dina filer, helst lagrade på annan plats. Tänk på stöld, brand, översvämning, åska, hårdvarufel, mjukvarufel, handhavandefel...

Gör det NU. Om en timme kan det vara för sent !!!

#4 knatchen

knatchen
  • Medlem
  • 3 inlägg
  • Appleprylar: MacBook Pro

Postad 28 november 2012 klockan 17:14

Använder AirPlay från min MacBook Pro och jag använder över trådlöst.
Har ljudet på max på datorn också.

Ska pröva att koppla in den i modemet.
  • 0

#5 knatchen

knatchen
  • Medlem
  • 3 inlägg
  • Appleprylar: MacBook Pro

Postad 7 december 2012 klockan 18:27

Ingen skillnad när jag kopplade in datorn med sladd i modemet.
Musiken är som sagt inget problem, inte ens när jag kör via airplay.. det e bara filmer som blir helt förstörda..
Behöver verkligen hjälp med det här problemet..
  • 0

#6 Mr Walker

Mr Walker
  • Medlem
  • 1 657 inlägg
  • Plats: Södertälje
  • Appleprylar: PowerBook G4 12" 867MHz, MacBook Pro 15" 2,4 GHz, MacBook Air 11" i7

Postad 7 december 2012 klockan 19:24

Hej, skumt skulle jag säga. Spelar det roll från vilket program du kör filmer via AirPlay? Det låter ju som ett problem med volyminställningen. Du har inte råkat dra ned volymen ut från AppleTV? Låter den lika högt som när du har samma volym på TV:n körd på en annan ingång (dvd eller så)? Har din TV stöd för det ljudformat du försöker köra? Har du provat olika ljudinställningar i AppleTV? Har faktiskt inte kört AirPlay video från datorn utan bara från iPad men då funkar det fint.

Redigerat av Mr Walker, 7 december 2012 klockan 19:27.

  • 0

#7 Olisen

Olisen
  • Medlem
  • 1 inlägg

Postad 3 januari 2013 klockan 14:16

Har precis samma problem. När jag kör skärmdubblering till apple tv och spelar film i vlc eller annat program från mac minin blir ljudet burusigt och dåligt, spec om man har på hög volym.
Har du fått löst problemet?
Någon som har någon lösning?

Redigerat av Olisen, 3 januari 2013 klockan 14:17.

  • 0

#8 raubtier76

raubtier76
  • Medlem
  • 827 inlägg
  • Appleprylar: Macbook Pro 13" Mid 2012,iPhone 5c (Vit) 16 GB,iPad 2 16gb (Vit)

Postad 3 januari 2013 klockan 16:01

spelar du upp filmer med vlc? se då till att ljudet i vlc inte går över 100% i så fall,för annars kan det låta väldigt illa....
  • 0

#9 sgt_slaughter

sgt_slaughter
  • Medlem
  • 405 inlägg
  • Plats: Luleå
  • Appleprylar: Macbook Pro, iPhone 3G

Postad 20 februari 2013 klockan 08:22

Lånar tråden, har ungefär samma problem. Men jag har min atv3 uppkopplad till mitt hemmabio och det låter sjukt dåligt. Kör med HDMI för bild och optisk för ljudet, oavsett om man kör streamd film från iTunes eller via Netflix så brusar det i högtalarna eftersom man måste ha väldigt hög volym för att höra ngn slags dialog. Jag får inte på ngt sätt samma resultat när jag spelar upp film/Netflix via ps3, då låter det hur bra som helst.

Kan det vara att min atv är trasig eller bara är så dåligt när det gäller ljud?
  • 0

#10 Telly81

Telly81
  • Medlem
  • 1 319 inlägg
  • Plats: Helsingborg
  • Appleprylar: iMac 27", MBP 15"

Postad 20 februari 2013 klockan 09:22

Hur har du kopplat ljudet?
Till förstärkare?
Till TVn?
Har du valt rätt ingång? (Både var du stoppar in kabeln och vilken ingång du valt på fjärrkontrollen/frontpanelen.)
  • 0
Du bör givetvis se till att alltid ha mer än en kopia av dina filer, helst lagrade på annan plats. Tänk på stöld, brand, översvämning, åska, hårdvarufel, mjukvarufel, handhavandefel...

Gör det NU. Om en timme kan det vara för sent !!!

Profilen Telly81 ägs av samma person som profilen Telly82. Den sistnämnda fungerar oftast inte på grund av en bugg i forumprogramvaran. Webbansvarig Joel Westerholm är sedan länge medveten om problemet.
Så jag använder Telly81 i nödfall så länge.

#11 sgt_slaughter

sgt_slaughter
  • Medlem
  • 405 inlägg
  • Plats: Luleå
  • Appleprylar: Macbook Pro, iPhone 3G

Postad 20 februari 2013 klockan 09:28

Hur har du kopplat ljudet?
Till förstärkare?
Till TVn?
Har du valt rätt ingång? (Både var du stoppar in kabeln och vilken ingång du valt på fjärrkontrollen/frontpanelen.)


Har kopplat atv via HDM samt optiskt till de rätt ingångarna i förstärkaren, har kopplat mitt ps3 på samma sätt till förstärkaren. Men det är bara atv som strular, när det kommer till ljudet. Det är inte fel på förstärkaren då jag testat byta plats på den optiska ingången (har 3st). Har även testat med annan kabel då jag trodde det var fel på kabeln men icke.
  • 0

#12 Telly81

Telly81
  • Medlem
  • 1 319 inlägg
  • Plats: Helsingborg
  • Appleprylar: iMac 27", MBP 15"

Postad 20 februari 2013 klockan 09:37

Ja, då verkar du har gjort din hemläxa och det verkar vara ATV som det är fel på.

Visserligen artikel för ATV2, men kolla så du har valt rätt audio i ATV:
http://support.apple.com/kb/TS3789
  • 0
Du bör givetvis se till att alltid ha mer än en kopia av dina filer, helst lagrade på annan plats. Tänk på stöld, brand, översvämning, åska, hårdvarufel, mjukvarufel, handhavandefel...

Gör det NU. Om en timme kan det vara för sent !!!

Profilen Telly81 ägs av samma person som profilen Telly82. Den sistnämnda fungerar oftast inte på grund av en bugg i forumprogramvaran. Webbansvarig Joel Westerholm är sedan länge medveten om problemet.
Så jag använder Telly81 i nödfall så länge.




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar