Gå till innehåll
Just nu i M3-nätverket

Lytrokameror, kan det vara något?


snowreeler

Rekommendera Poster

http://en.wikipedia.org/wiki/Lytro

http://www.lytro.com/#

https://www.lytro.com/camera/#

http://www.fotosidan.se/cldoc/fokusera-i-efterhand-med-lytro.htm

 

En kamera där man kan omfokusera i bilden efter att den är tagen. Skaparen av kameran, Ren Ng, ska dessutom ha träffat Steve Jobs strax före Jobs död för att diskutera tekniken i kommande iPhone. Jag blev intresserad av detta efter att ha sett ett inslag på Discovery Science alldeles nyss. Det är en rätt liten kamera så man blir ju lite fundersam hur de tänkt sej att få riktigt bra bilder men de har tydligen manipulerat sensorerna.

 

Diskussionen på Fotosidan (sist länkat här) är väldigt intressant. Tekniken är alltså bara i sin linda ännu och det kommer säkert att hända saker här.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 months later...

Tyckte också detta verkade ett intressant projekt när Lytron kom. Men mer som ett forsknings/tekniskt projekt än kanske en "bildmässig". Det är ett annat sätt att ta in ljus i en kamera, än via vanliga fokus-linsen. Men även om det mer triggar teknikern i mig, det betyder ju inte att det därmed skulle vara ointressant för framtida fotografier. Det som visades för bara några dagar sedan är perspektiv och "levande filter". T.ex. kan man se det på Lytros hemsida men också t.ex.:

http://www.huffingtonpost.com/2012/11/15/lytro-pictures-perspective-shift_n_2139798.html#slide=1765072

 

När man ser numer hur mycket uppmärksamhet några få filter kan få i Instagram, så lär väl sådana effekter som Lytro visar även kunna vara aktuellt för sådant som telefoner med kameror. Inte minst då det finurliga ju är själva interaktiviteten kan pågå efter man tagit fotot. Det är ett fryst moment, men ändå går det att betrakta momentet efteråt ... I en tryckt blaska skulle det ju inte fungera.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...