Hoppa till innehåll

Foto
- - - - -

Säkerhetskopiera iPhone 4 - var hamnar kopian om telefonen försvinner?


  • Vänligen logga in för att kunna svara
6 svar till detta ämne

#1 vote

vote
  • Medlem
  • 393 inlägg

Postad 17 december 2010 klockan 02:09

Om man högerklickar på sin iPhone under Enheter i iTunes så kan man välja "Säkerhetskopiera". Vad innebär det? Att man gör en kopia av exakta inställningar, utseende, appar...dvs allt som finns på iPhonen, och kopian hamnar någonstans i datorn? Är det här ifall man tappar sin iPhone, köper en ny och ska slippa göra om alla inställningar igen? Vad är vitsen?

För övrigt finns en annan sak, "Överför inköp". Betyder detta inköp (eller in-app-köp) som har gjorts i telefonen - man för alltså över appar till datorn att ha som säkerhet eller vad?

Tack på förhand!
  • 0

#2 Koplimi

Koplimi
  • Medlem
  • 3 934 inlägg
  • Plats: Linköping
  • Appleprylar: Macbook Pro 13"

Postad 17 december 2010 klockan 02:25

Om man högerklickar på sin iPhone under Enheter i iTunes så kan man välja "Säkerhetskopiera". Vad innebär det? Att man gör en kopia av exakta inställningar, utseende, appar...dvs allt som finns på iPhonen, och kopian hamnar någonstans i datorn? Är det här ifall man tappar sin iPhone, köper en ny och ska slippa göra om alla inställningar igen? Vad är vitsen?

För övrigt finns en annan sak, "Överför inköp". Betyder detta inköp (eller in-app-köp) som har gjorts i telefonen - man för alltså över appar till datorn att ha som säkerhet eller vad?

Tack på förhand!


Ja det skapas en säkerhetskopia. Allt innehåll sparas i en kopia som du kan återställa till om din iPhone byts ut börjar krångla eller som du råkar radera alla din sms eller vad som helst.

Överför inköp för över alla låtar och program som köpts på iPhonen så dem finns även på datorn. Låtar är ju kul att ha på både datorn och iphonen t.ex.

Det brukar även dyka upp en ruta som frågar om man vill föra över nyköpt musik om man har låtar som bara finns på iPhonen.
  • 0

#3 Radiozo

Radiozo
  • Medlem
  • 9 531 inlägg
  • Appleprylar: Macbook Pro 13" 2.26GHz 4GB RAM, Mac Mini C2D 1.83GHz 3GB RAM, Iphone 6 64GB, Ipad 4 64GB

Postad 17 december 2010 klockan 13:18

Nej allt sparas inte i en säkerthetskopia. Musik, film, appar synkar man till Itunes. De sparas inte i säkerhetskopian.

Redigerat av Radiozo, 17 december 2010 klockan 13:19.

  • 0

#4 ubb66

ubb66
  • Medlem
  • 416 inlägg
  • Plats: Stockholm
  • Appleprylar: iMac 27" i7, iPod classic 160 GB, iPhone 5 64GB, iPad Air Wifi+4G 128 GB, Apple TV2, Time capsule 1TB

Postad 17 december 2010 klockan 13:54

Jag tror inte att in-appköp kopieras heller. I alla fall inte för mig. Jag har ex köpt till 3D landskap i Navigon men när jag nyligen bytte till iPhone 4 så var jag tvungen att ladda ner tillägget innifrån appen igen. Det ser ut som man måste betala för det igen men när det skall laddas ner står det att jag redan köpt tillägget och att det laddas ner gratis. Det är kopplat till ditt iTunes/appstore-konto.
  • 0

#5 mobilgruvan.se

mobilgruvan.se
  • Medlem
  • 1 inlägg

Postad 18 december 2010 klockan 20:17

Vad som sparas är din telefonbok, lösenord, mail osv...ingen musik och film. Det ligger ju i din itunes på datorn. När du stoppar i en ny iphone i samma itunes som din stulna eller borttappade telefon så frågar itunes om du vill skapa en kopia av din gamla telefon och klickar du ja på det så blir det typ en kloning av din gamla telefon.
  • 0

#6 Raphael

Raphael
  • Medlem
  • 8 682 inlägg
  • Appleprylar: MacBook Pro 2.4Ghz

Postad 18 december 2010 klockan 21:07

Säkerhetskopieringen är bl a till för när du återställer din telefon. Återställning av telefonen kan behöva göras om man har råkat ut för något fel i den - det kan vara en app som strular och har skrivit om några filer, det kan vara bugg i operativsystemet, det kan vara något elektriskt som har stört minnet i telefonen och så vidare, kan vara vad som helst. Så återställning är något som kan behöva göras förr eller senare. En återställning tömmer telefonen på allt innehåll och ominstallerar systemet. Det är alltså som att omformatera en hårddisk. När man har återställt telefonen och den har startats om så kan man sedan välja att ladda in en tidigare säkerhetskopia. Då får man telefonen med samma information som innan, men - förhoppingsvis - utan de fel som gjorde att telefonen strulade.
  • 0

#7 jhhnny

jhhnny
  • Medlem
  • 35 inlägg
  • Appleprylar: Unibody Macbook, iPad

Postad 20 december 2010 klockan 17:00

Ta det från mig, gör en säkerhetskopia! Det tar inte speciellt lång tid, och är så jävla guld när/om något händer...
  • 0




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar