Hoppa till innehåll

Foto
- - - - -

Den startar bara till 99%!!!


  • Vänligen logga in för att kunna svara
6 svar till detta ämne

#1 Langborg

Langborg
  • Medlem
  • 548 inlägg
  • Plats: Vingåker

Postad 23 oktober 2004 klockan 19:50

Nu vägrar min Blådåre att starta.
Jag anänder regelbundet både os9 och X. Senast så använde jag 9:an , sen åkte jag iväg till Norrköping och var borta en natt.
Nu när jag kom hem igen så vill den inte starta. Laddningsrutan och allt kommer fram i 9:an men sen kommer inte skrivbordet och menyraden fram, klockan stannar och musen blir ett vänta-tecken. sen bara nada....
Jag har återställt p-ram försökt byta startskiva , starta från cd funkar inte heller(?).
den enda förändringen som skett de senaste veckorna är att jag satte i ett nytt minne, vilket jag nu tagit ut men det funkar inte iallafall.
Jag har också kollat alla sladdar osv. suck...
  • 0
Det finns en lösning, jag lovar...
...musik
Postad bild

#2 Matrix

Matrix
  • Medlem
  • 3 771 inlägg

Postad 23 oktober 2004 klockan 20:13

Det gamla vanliga. Har du kollat PRAM batteriet ?
  • 0

#3 Thomas Ytterberg

Thomas Ytterberg

    MacWorlds veterantestare

  • Medlem
  • 8 371 inlägg
  • Appleprylar: MBPro 2009 2,8 GHz, PM G5 2x2,0 och PowerBook G4/800

Postad 23 oktober 2004 klockan 21:29

Kan vara Finder eller själva systemfilen som är kaputt. I bästa fall enbart Finders programinställningsfil. Om du kan starta med tilläggen avstängda så vet du i alla fall att det är ett tillägg som spökar.

//Thomas
  • 0
Thomas Ytterberg - frilansare - skribent - testare - fotograf - färgkalibrering - spinning

#4 treebeard

treebeard
  • Medlem
  • 8 378 inlägg

Postad 23 oktober 2004 klockan 23:52

Kan du starta i OS X?

Om du har OS9 som startskiva nu, kan du hålla in alt, under uppstart, så får du välja vilket skiva du vill starta från.
  • 0
Everybody makes mistakes. That´s why they put erasers on pencils

#5 deg

deg
  • Medlem
  • 1 010 inlägg
  • Plats: Sundbyberg

Postad 24 oktober 2004 klockan 00:45

Jag hoppas att du har startat utan tillägg en gång? (hålla nere shift under uppstart)
Min 7630 brukar göra så, sen startar man om utan tillägg en gång sen funkar det kalas.
  • 0

#6 znozy

znozy
  • Medlem
  • 1 952 inlägg
  • Appleprylar: Macbook pro 2.53 2009

Postad 24 oktober 2004 klockan 10:31

Hmm använder du en Maxtor disk?
  • 0
The box said, use Windows XP or better. So I use Mac OS X.

#7 Langborg

Langborg
  • Medlem
  • 548 inlägg
  • Plats: Vingåker

Postad 24 oktober 2004 klockan 12:23

YES! nu är problemet löst.
Ja, jag har prövat alla saker ni har tipsat om ...
Det var Macus som hade rätt, någorlunda iallafall.

Genom att nollställa pram glömde datorn bort vilket system den skulle starta ifrån och valde till slut osX. när X laddade kom text att den väntade på lokala enheter eller nåt, vilket jag antog betydde att den andra hårddisken utan system på krånglade.
Ut med sladdarna och in med dom igen, o så funkade det!!!!
Nej, det är inte en Maxtor, men jag vet inte riktigt om det var hårddisken eller sladdarna, för jag hade ju tryckt till dom innan..
Whatever, nu funkar det iallafall.


Tack för alla tipsen!!
  • 0
Det finns en lösning, jag lovar...
...musik
Postad bild




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar