Hoppa till innehåll

Foto
- - - - -

"Kunde inte aktivera mobilt datanätverk"


  • Vänligen logga in för att kunna svara
14 svar till detta ämne

#1 NizzleShizz

NizzleShizz
  • Medlem
  • 7 inlägg
  • Plats: Luleå
  • Appleprylar: iPhone 3GS 32gb

Postad 23 mars 2010 klockan 19:56

Goddagens!

Fick min iPhone idag och har inte fått igång gprsen på den.
Jag har försökt med allt känns det som, återställt nätverksinställningarna, ändrat från online.telia.se till .com osv.
Så fort man går in i safari eller nått annat så står det då "Kunde inte aktivera mobilt datanätverk".
Jag kör med abonnemang med surf alltid-grejen.

Någon som vet någon lösning på mitt problem?

Mvh NizzleShizz
  • 0

#2 Exileius

Exileius
  • Medlem
  • 11 inlägg
  • Appleprylar: iPhone 3Gs 16GB, MacBook

Postad 23 mars 2010 klockan 23:40

min kompis hade samma problem, han behövde gå till sin operatör för att få sitt SIM-kort byttat för att det inte hade stöd för det nya 3G nätet. Så kolla upp det med din operatör så borde det lösa sig. Annars kan du kolla om det kanske finns en uppdatering till just safari.
  • 0
Trying is the first step towards failure

#3 NizzleShizz

NizzleShizz
  • Medlem
  • 7 inlägg
  • Plats: Luleå
  • Appleprylar: iPhone 3GS 32gb

Postad 23 mars 2010 klockan 23:42

tror inte att det ska bero på SIM-kortet eftersom jag fick det samtidigt som mobilen, men ska kolla upp det för säkerhetsskull.

tack för svaret!
  • 0

#4 Exileius

Exileius
  • Medlem
  • 11 inlägg
  • Appleprylar: iPhone 3Gs 16GB, MacBook

Postad 23 mars 2010 klockan 23:52

tror inte att det ska bero på SIM-kortet eftersom jag fick det samtidigt som mobilen, men ska kolla upp det för säkerhetsskull.

tack för svaret!


aha ok, nä då borde det inte vara SIM-kortet, men din operatör ska nog kunna lösa det :)
  • 0
Trying is the first step towards failure

#5 NizzleShizz

NizzleShizz
  • Medlem
  • 7 inlägg
  • Plats: Luleå
  • Appleprylar: iPhone 3GS 32gb

Postad 24 mars 2010 klockan 00:10

får hoppas på det, dom kallas ju Felia av en anledning =)
  • 0

#6 Tok_Pelle

Tok_Pelle
  • Medlem
  • 1 634 inlägg
  • Appleprylar: MB 2,4ghz

Postad 24 mars 2010 klockan 00:17

får hoppas på det, dom kallas ju Felia av en anledning =)


Kan ju vara så att dom helt enkelt inte har aktiverat data på ditt abg, testa sim i en annan lur så märker du ju om det är telefonen eller kortet/agb som är problemet.

Redigerat av Tok_Pelle, 24 mars 2010 klockan 00:17.

  • 0

#7 NizzleShizz

NizzleShizz
  • Medlem
  • 7 inlägg
  • Plats: Luleå
  • Appleprylar: iPhone 3GS 32gb

Postad 24 mars 2010 klockan 00:17

kanonidé! ska jag testa direkt imorron bitti!
  • 0

#8 NizzleShizz

NizzleShizz
  • Medlem
  • 7 inlägg
  • Plats: Luleå
  • Appleprylar: iPhone 3GS 32gb

Postad 24 mars 2010 klockan 00:38

testade direkt, mms fungerar iaf men det kanske inte har med saken att göra. Surfa funkar inte på den andra mobilen heller, går jag in på telias hemsida och be dom skicka inställningarna för gprs/edge osv så står det bara att det går att aktivera Telia Online på mitt abonnemang, vilket jag tycker är lite konstigt. Och tar man det där Telia SurfPot grejen så står det bara att inställningarna inte kan skickas just nu. Får väl ringa supporten imorron om inte annat.
  • 0

#9 Tok_Pelle

Tok_Pelle
  • Medlem
  • 1 634 inlägg
  • Appleprylar: MB 2,4ghz

Postad 24 mars 2010 klockan 00:44

Får väl ringa supporten imorron.



Jag tror att dom fixar det åt dig=)
  • 0

#10 NizzleShizz

NizzleShizz
  • Medlem
  • 7 inlägg
  • Plats: Luleå
  • Appleprylar: iPhone 3GS 32gb

Postad 24 mars 2010 klockan 00:47

Hoppas jag med =) Så odugliga ska dom nog inte vara ;)
  • 0

#11 iBamse

iBamse
  • Medlem
  • 1 710 inlägg
  • Appleprylar: 13" Mac Book Pro, iPhone

Postad 24 mars 2010 klockan 08:23

Telia har helt klart bästa supporten av de svenska operatörerna.
  • 0

#12 Telia Kundservice

Telia Kundservice
  • Medlem
  • 320 inlägg

Postad 24 mars 2010 klockan 09:13

Goddagens!

Fick min iPhone idag och har inte fått igång gprsen på den.
Jag har försökt med allt känns det som, återställt nätverksinställningarna, ändrat från online.telia.se till .com osv.
Så fort man går in i safari eller nått annat så står det då "Kunde inte aktivera mobilt datanätverk".
Jag kör med abonnemang med surf alltid-grejen.

Någon som vet någon lösning på mitt problem?

Mvh NizzleShizz


Hej!

APN ska vara online.telia.se, .com fungerar inte.
Har du provat att göra en soft reset? (Håll inne homeknappen och sleepknappen samtidigt tills du får upp äpplet).
Om det inte fungerar efter det så kan det vara något fel på själva abonnemanget och då kan du kontakta mig här så ska jag försöka hjälpa dig http://proof.telia.s...?ProofID=15515.

Med vänliga hälsningar
Susanne Boström
Telia Kundservice
  • 0
telia.se
teliaiphoneblog.se
facebook.com/teliasverige
facebook.com/teliamax25

#13 NizzleShizz

NizzleShizz
  • Medlem
  • 7 inlägg
  • Plats: Luleå
  • Appleprylar: iPhone 3GS 32gb

Postad 24 mars 2010 klockan 12:07

Får SQL error när jag ska skriva inne på den där proof.telia länken.
Testade nu även med en soft reset och det funkar fortfarande inte.
  • 0

#14 Radiozo

Radiozo
  • Medlem
  • 9 525 inlägg
  • Appleprylar: Macbook Pro 13" 2.26GHz 4GB RAM, Mac Mini C2D 1.83GHz 3GB RAM, Iphone GSM 8GB, Iphone 3Gs 16GB, Ipad 2 16GB, Iphone 5 16GB

Postad 24 mars 2010 klockan 12:30

Eftersom det inte funkar i en annan telefon heller så är det mest troligt att ditt abb inte har ngn datatrafik aktiverad.
  • 0

#15 Telia Kundservice

Telia Kundservice
  • Medlem
  • 320 inlägg

Postad 24 mars 2010 klockan 12:34

Får SQL error när jag ska skriva inne på den där proof.telia länken.
Testade nu även med en soft reset och det funkar fortfarande inte.


Hej!

Skicka ett PM åt mig med ditt mobilnr så kan jag kolla på ditt abonnemang.

Mvh
Susanne Boström
Telia Kundservice
  • 1
telia.se
teliaiphoneblog.se
facebook.com/teliasverige
facebook.com/teliamax25




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar